naar top
Menu
Logo Print

Brussel bij duurste Europese hoofdsteden om te bouwen

Slim investeren belangrijk voor toekomstig succes van bouwbedrijven
magazine

Volgens het International Constructions Costs 2019 rapport dat door ontwerp- en adviesbureau Arcadis werd uitgegeven, is Brussel nog steeds een van de duurste Europese hoofdsteden om te bouwen. Na Kopenhagen, Londen, Moskou en Parijs volgt Brussel als vijfde duurste hoofdstad van Europa, gevolgd dor Rome, Berlijn en Amsterdam.
In 2019 zal een vertraging van de wereldeconomie drie belangrijke gevolgen met zich meebrengen voor de bouwsector: een meer uitdagende financiële context, meer volatiele prijzen van grondstoffen en bouwmaterialen, en een neerwaartse trend in bouwinvesteringen. In België wordt een stijging van de gemiddelde bouwkost van 2,5% verwacht ten opzichte van vorig jaar.
Slim investeren in drie belangrijke domeinen is dan ook cruciaal voor het toekomstige succes van bouwbedrijven. Ten eerste kunnen bouwbedrijven aan de hand van innovatie en digitalisering hun efficiëntie en productiviteit verhogen en hun kosten verlagen, terwijl het eindresultaat beter wordt. Daarnaast moet de focus liggen op de voordelen voor de eindgebruiker. Gebouwen zullen steeds vaker deel moeten uitmaken van het stedelijke ecosysteem voor mobiliteit om op de lange termijn waarde te creëren. Ten slotte blijft duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Naast de aandacht voor energieprestaties winnen ook circulair bouwen, biodiversiteit en waterhuishouding aan belang.
Het volledige rapport kan gedownload worden via deze link.

ARCADIS BELGIUM

ARCADIS BELGIUM

+3233608300
+3233608301