naar top
Menu
Logo Print

Arcadis verhuist om CO2-afdruk te verkleinen

Ontwerp- en adviesbureau streeft naar optimale werkomgeving
magazine

De 200 medewerkers van de Antwerpse vestiging van ontwerp- en adviesbureau Arcadis hebben hun intrek genomen in een nieuw kantoor in gebouw Post X, naast het station van Berchem. De verhuis kadert in de strategie van Arcadis om de CO2-voetafdruk in Belgiƫ verder te verkleinen en in een continu streven naar een optimale werkomgeving en een meer evenwichtige work-lifebalance van de medewerkers.
De site Post X heeft een BREEAM-certificaat, wat betekent dat ze duurzaam ontworpen en gebouwd werd. De energiezuinige gebouwen voldoen aan de passiefstandaard en ook de bereikbaarheid en faciliteiten ademen duurzaamheid uit. Er is een prima ontsluiting met het station van Berchem en er zijn voldoende parkeerplaatsen voor elektrische wagens en fietsen.
Ook de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen zijn helemaal op punt in Post X. Zo worden alle richtlijnen met betrekking tot brandblusvoorzieningen, signalisatie, een makkelijk toegankelijk EHBO-lokaal, een centrale plaats voor de AED, beantwoord. Daarnaast werd gekozen voor een optimale opstelling van de werkplaatsen, printers, vergaderruimtes en keukenruimtes, rekeninghoudend met omgevingsfactoren zoals ventilatie, geluid, verlichting, verwarming. De luchtkwaliteit wordt gegarandeerd door een luchtfiltratiesysteem. Een goede mix van open space, stille ruimtes en overlegruimtes, en het plaatsen van planten, geluidsbeheersing en zonnewering verzekert dat het voor iedereen aangenaam werken is.

ARCADIS BELGIUM

ARCADIS BELGIUM

+3233608300
+3233608301