naar top
Menu
Logo Print

DE CEUSTER LANCEERT DIGITAAL SERVICEPLATFORM

De Limburgse bouwkraanspecialist De Ceuster NV zet reeds enkele jaren in op innovatie, want de firma heeft een duidelijke visie op de toekomst. Op hun professionele kraandagen, eind april, toonden ze hun nieuw en disruptief digitaal servicemodel.

Vlottere bouwplanning

De Ceuster digitaal servicemodel platform
Met het digitaal serviceplatform springt De Ceuster mee op de kar
van de digitalisering in de bouwsector

“Door het monitoren van onze bouwkraanvloot, krijgen we meer inzichten in de werking en de levensduur van onze machines”, zegt Senne Goossens, sinds twee jaar innovatiemanager bij De Ceuster. “Omdat we een betere kijk hebben op de situatie, kunnen we ook de gewenste service hierop afstemmen en optimaliseren. Zo krijgen we een win-winsituatie voor alle betrokken partijen.”
Het concept zorgt voor een vlottere bouwplanning, een veiligere werksituatie en zullen de onderhoudskosten zichtbaar verminderen. Alle nutteloze interventies en gereden kilometers kunnen vanaf nu herleid worden naar bijna nul voor de bouwkranen die uitgerust zijn met dit nieuwe concept.

Pionier

“Voorlopig rollen we dit uit voor onze huurvloot, maar daarna zal snel een out-of-the-boxconcept voor alle eigenaarskranen volgen. Een ‘plug-and-play’ instapmodule is snel te implementeren en met de juiste connectiviteit kan je de volgende dag al aan de slag met nieuwe inzichten van je eigen bouwkraan”, vult CEO Davy De Ceuster aan. “We kunnen niet anders dan mee op de kar springen op het vlak van digitalisering in de bouwsector. Kijk maar naar het BIM-verhaal en alle aanleunende concepten. Er is hard gewerkt aan deze (r)evolutie en we zijn fier om dit als pionier te mogen voorstellen.”
De Ceuster is sinds 1988 de exclusieve partner van het Italiaanse bouwkranenmerk Gru Dalbe voor de Benelux. De firma heeft een bouwkranenpark met meer dan 130 snelmontage- en torenkranen en een wagenpark van 30 service- en vrachtwagens voor een uitmuntende service met professionele techniekers on the field.

DE CEUSTER & CO BOUWMACHINES

DE CEUSTER & CO BOUWMACHINES

GERARD MERCATORSTRAAT 26
3920 LOMMEL
+3211542413
+3211546802