naar top
Menu
Logo Print

20% meer privézwembaden gebouwd

Maar kiezen voor een zwembad doet men beter in de winter
magazine

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. In 2018 werden in totaal 2.400 privézwembaden gebouwd, een stijging van 20% tegenover 2017. Volgens de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers zijn vooral kleinere zwembaden erg in trek, maar die zijn dan wel luxueuzer en beter uitgerust. Ook de vraag naar binnenzwembaden neemt duidelijk toe. Opvallend daarbij is wel dat steeds meer aandacht wordt besteed aan energie-efficiëntie en verbruik.
Wie aan een zwembad denkt, denkt meestal aan de zomer en dat komt tot uiting in het orderboek van zwembadbouwers. Doorgaans hebben zij immers te veel werk tijdens de warme maanden. “Soms kunnen zij zelfs niet volgen tijdens de lente en de zomer”, weet Patrice Dresse, algemeen directeur van de Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers. Daarom raadt hij liefhebbers van een eigen zwembad aan om nu al met een gespecialiseerde zwembadbouwer contact op te nemen. De bouwers kunnen zo hun werkzaamheden beter spreiden en zo goed mogelijk aan de wensen van hun klanten voldoen.
De aanleg van een zwembad aan het begin van de winter heeft verschillende voordelen: de tuin kan in het juiste seizoen worden aangelegd en er zal een tijdige oplevering zijn, met een gebruiksklaar zwembad vanaf de zomer. Om contact op te nemen met de juiste gesprekspartner kunnen bouwlustigen surfen naar de website van Zwembad Bouwers.

Beurzen

CONFEDERATIE BOUW

CONFEDERATIE BOUW

+3225455600
-