naar top
Menu
Logo Print

Winnaars De Vlaamse Houtproef bekend

Dit zijn de beste jonge schrijnwerkers van Vlaanderen
magazine

De winnaars van De Vlaamse Houtproef 2018 zijn bekend. Mathias Nuyts (Onze-Lieve-Vrouw-Waver), Kylian Gaupin (Eeklo) en Siem Theelen (Roermond, Nederland) leverden het beste ontwerp af.
De Vlaamse Houtproef is een wedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout of schrijnwerkerij volgen. Met de proef wil men het beroep van schrijnwerker in de kijker plaatsen; het is immers al jarenlang een knelpuntberoep. Bovendien worden leerlingen zo overtuigd van de talrijke perspectieven die het beroep biedt.
Dit jaar schreven zich liefst 780 leerlingen uit 59 Vlaamse scholen zich in. Al die leerlingen kregen op 19 april één dag de tijd om een dagbladhouder te maken, bestaande uit massief hout en plaatmateriaal. Aan het einde van de dag werden alle stukken ingezameld en beoordeeld door een vakjury van ervaren schrijnwerkers, die per provincie al de regionale winnaars bekendgemaakt hadden. De beste houtbewerkers stootten daarna door naar een finale huldiging in Sint-Niklaas. Uit die 42 laureaten werden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt.

VLAAMSE CONFEDERATIE BOUW

VLAAMSE CONFEDERATIE BOUW

+3225455751
+3225455907