naar top
Menu
Logo Print

Eredekens van de Arbeid

Bestuursleden Bouwunie W-Vl in de bloemetjes
magazine

Twee bestuursleden van Bouwunie West-Vlaanderen, schilder-decorateur Jan Coussement en installateur André Pillaert, werden eind november vorig jaar gelauwerd door het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid. Beiden werden bekroond tot Eredeken binnen hun vakdomein. Om voor deze onderscheiding in aanmerking te komen, moet men voorgedragen zijn door bijvoorbeeld een vakorganisatie. Verder moet men minstens 50 jaar oud zijn, een lange carrière hebben uitgebouwd binnen een bepaald vakgebied én zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de sector als geheel.

Jan Coussement (1963) is reeds sinds 1 juli 1983 aan de slag als zelfstandige schilder. Al meer dan 25 jaar zet hij zich gedreven en belangeloos in voor de beroepsorganisatie Bouwunie. Daarnaast is hij ook bestuurslid van Unizo en van Syntra West, en lid van de adviescommissie van VDAB en Constructiv. Verder was hij jarenlang één van de drijvende krachten achter de Triënnale, de schildersbeurs in Roeselare. Tot slot zetelt hij reeds lange tijd in de Centrale Examencommissie en dit voor het aspect eindafwerking.André Pillaert (1948) is sinds 1 juli 1969 werkzaam als zelfstandig installateur technieken. Al 20 jaar zet hij zich in voor sectororganisatie Bouwunie.

André Pillaert heeft een grote belangstelling voor vorming en opleiding van toekomstige installateurs, en is mentor van een project met VDAB en Syntra West om ruwbouwleerlingen de basisprincipes van de installatietechnieken bij te brengen. Hij is eveneens lid van de raad van bestuur van Syntra West en actief lid van Unizo Brugge.

BOUWUNIE

BOUWUNIE

+3225881100
+3222530745