naar top
Menu
Logo Print

Bouwunie ontevreden over bijkluswet

Bijklussers beconcurreren bouwbedrijven en zelfstandigen
magazine

Minister van Sociale Zaken Maggie De Block is nog steeds erg enthousiast over de bijkluswet, maar Bouwunie is minder tevreden. Uit cijfers blijkt namelijk dat 1 op 5 bijklussers kleine onderhoudswerkzaamheden doen en dus de reguliere bouwbedrijven en zelfstandigen beconcurreren.
Bouwunie is ervan overtuigd dat een maatschappij maar correct en gezond kan zijn wanneer zij die meerwaarde creëren, sociale zekerheid financieren, werk verschaffen en zelf veel werken minder drempels en verplichtingen opgelegd zouden krijgen. Daarom hoopt het dat de beleidsmakers concrete stappen zullen zetten om de belastingen voor werkzaamheden in de bouw en de administratieve verplichtingen te verlichten.
Als er geen politieke bereidheid is om de bouwactiviteiten uit de bijkluswet (en de deeleconomie) te halen, vraagt Bouwunie dat de beroepspersonen in de bouw ook kunnen genieten van totale vrijstelling van enige administratieve verplichting voor hun kleine werkzaamheden, en van een volledige belastingvrijstelling op de eerste schijf van 6.000 euro netto belastbaar inkomen. Om de bijkluswet te kunnen aanvechten stap Bouwunie samen met Unizo naar het Grondwettelijk Hof.

BOUWUNIE

BOUWUNIE

+3225881100
+3222530745