naar top
Menu
Logo Print

DUURZAAM LUCHTDICHT BOUWEN: STERKE PRODUCTEN, SOLIDE ADVIES

VOOR EEN PERMANENT STERKE VERBINDING

Den Braven Duurzaam Luchtdicht BouwenNa een periode van bezuinigingen zit de economie weer in de lift. Dat toont zich ook in de bouwwereld: nieuwe woningen worden opgetrokken en oude exemplaren worden gerenoveerd. Het begrip 'duurzaamheid' passeert daarbij herhaaldelijk de revue. Steeds meer woningen zijn energieneutraal en een groeiend aandeel voldoet aan de eisen voor passiefbouw. Wil men probleemloos op die trends meesurfen, dan is luchtdicht bouwen een cruciaal aandachtspunt. Gelukkig kan de bouwprofessional daarvoor terecht bij Den Braven, dat met het concept Duurzaam Luchtdicht Bouwen niet alleen de juiste producten, maar ook het aangepaste advies levert.

WAT IS DUURZAAM LUCHTDICHT BOUWEN?

Luchtdicht bouwen maakt ongewenste luchtstromen beheersbaar. Enerzijds zorgt het ervoor dat hinderlijke koude buitenlucht geen toegang krijgt tot de warme vertrekken van het gebouw. Anderzijds voorkomt het dat kostbare warme lucht naar buiten ontsnapt.

Vergelijk het met een ski-jas: de goed isolerende voering is tegelijk luchtdicht én ademend, maar werkt enkel naar behoren wanneer de ritssluiting dicht is. Staat de rits open, dan heb je last van hinderlijke en koude tocht en treedt er onnodig warmteverlies op.

Vier pijlers

Wil men duurzaam luchtdicht bouwen, dan is er echter meer nodig dan luchtdichting alleen. Den Braven legt de nadruk op vier essentiële pijlers:

  • Slagregendichting: deze primaire dichting voorkomt overvloedige waterbelasting in de constructie. De afdichting kan wél ademen;
  • Luchtdichting: deze afdichting voorkomt dat warme lucht via de aansluitvoegen naar buiten ontsnapt;
  • Thermische isolatie: door ervoor te zorgen dat er door de gehele constructie een evenredige hoeveelheid isolatie aanwezig is, wordt condensatie voorkomen;
  • Geluidsisolatie: deze afdichting draagt bij aan het reduceren van het geluidsniveau van het gebouw, zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten.

Den Braven Duurzaam Luchtdicht BouwenTotaalconcept

Om bouwprofessionals in hun streven naar een duurzame luchtdichte constructie te ondersteunen, heeft Den Braven het concept Duurzaam Luchtdicht Bouwen in het leven geroepen. Met deze totaaloplossing biedt de kit- en lijmproducent niet alleen de nodige tools, maar tevens de relevante expertise voor een oplossing op maat.

GEBALANCEERD ASSORTIMENT

De ISO-gecertificeerde productie van het uitgebalanceerde assortiment aan hoogkwalitatieve producten vormt een belangrijke basis voor het concept Duurzaam Luchtdicht Bouwen. Zo biedt Den Braven:

  • Compressiebanden: geïmpregneerde voegband op rol, beschikbaar in verschillende types;
  • Folies: zelfklevende membranen op rol, om gevelelementen en draagconstructies lucht- en dampdicht te verbinden;
  • Polyurethaanschuim: luchtdicht, elastisch en isolerend schuim;
  • Kitten: hybride afdichtingskitten voor diverse toepassingen.
Den Braven Duurzaam Luchtdicht Bouwen Compress Band Calculator
Met de Compress Band Calculator berekent u snel welke voegband u nodig hebt

BETTER RESULTS THROUGH KNOWLEDGE

De producten staan echter nooit alleen. Den Braven voorziet bouwprofessionals ook in tal van handige kennistools, waaronder referentiedetails, voorbeeldbestekken, rekenmodules en een uitgebreide whitepaper. Sterker nog: de dedicated Business Developer Duurzaam Luchtdicht Bouwen Nick Haring komt met plezier een kijkje nemen op de werf. Zo krijgt iedereen advies op maat over zowel de keuze als de toepassing van de juiste producten voor een optimale luchtdichtheid.

BOSTIK

BOSTIK

POSTBUS 194
4900 AD OOSTERHOUT
+31162491000
-