naar top
Menu
Logo Print

DIAMANTGEREEDSCHAPPEN VAN KLINGSPOR: BETROUWBAAR, PROFESSIONEEL EN MILIEUVRIENDELIJK

ONTWIKKELD DOOR KLINGSPOR, GEPRODUCEERD BIJ KLINGSPOR

Klingspor bepaalt reeds 125 jaar wereldwijd de norm in schuur- en slijptechnologie. Op de productielocaties van het bedrijf worden ruim 50.000 artikelen voor de meest uiteenlopende toepassingen gefabriceerd. Sinds enige tijd maken ze daarbij serieus werk van hun diamantgereedschap, dat ze zelf ontwikkelen en produceren in een eigen Europese fabriek. Het uitgebreide diamantprogramma omvat een compleet gamma aan producten voor zowat elke toepassing.

EIGEN PRODUCTIE

KlingsporKlingspor beschikt de dag van vandaag over 2.700 medewerkers die op 12 productielocaties de kwaliteitsproducten produceren. De onderneming is gekend voor haar grote voorraden en goed geoliede logistiek. Dat hebben ze volgens algemeen directeur in de Benelux, Patrick Van Minsel, te danken aan een sterk geïndustrialiseerde strategie: “Ons assortiment bestaat vrijwel uitsluitend uit producten die we in eigen huis produceren. We willen met ons diamantgereedschap iets toevoegen aan de verdringingsmarkt waar het deel van uitmaakt. Wie ons kent, weet dat we hoogkwalitatieve producten leveren tegen concurrerende prijzen. Ook in het diamantsegment zijn wij een betrouwbare totaalleverancier.”
Hooggekwalificeerde medewerkers en de modernste technologieën ontwikkelen op de afdeling “onderzoek en ontwikkeling” in Haiger (Duitsland) de basis voor de Klingspor diamantgereedschappen.

DIAMANTSCHIJVEN

Klingspor schijf

Ondertussen biedt Klingspor een compleet assortiment diamantschijven aan, waarbij de toepassingsmogelijkheden heel breed gaan. Ze worden namelijk ingezet voor het doorslijpen van verschillende beton-, keramiek-, steen- en natuursteensoorten. Werken met een diamantschijf biedt tal van voordelen:
• Zuiver en precieze snede;
• Naburige materialen blijven gevrijwaard;
• Geluidshinder is te verwaarlozen;
• Schijf behoudt haar oorspronkelijke diameter. 

Een diamantschijf bestaat uit synthetische diamanten die verwerkt zijn in een metaalbinding (matrix) waarmee het te bewerken materiaal doorgeslepen wordt. De grootte en het aantal diamanten dat gebruikt wordt in de schijven, worden bepaald in functie van het te verwerken materiaal. De metalen binding omklemt de diamanten tot die bijna volledig opgebruikt zijn.

Diamantschijf Klingspor

 


Klingspor verdeelt zijn assortiment op in drie kwaliteitsklassen. De 300 serie (Extra) dient als basis, de 600 serie (Supra) is het professionele assortiment en de 900 serie (Special) vormt het topsegment. Daarnaast maken ze gebruik van een kleurencodering om de verschillende kwaliteitsklassen herkenbaar te maken: 
• Zwart voor asfalt;
• Groen voor tegels;
• Blauw voor klinkers, graniet & vuurvaste steen;
• Rood voor beton;
•Wit voor universeel werk.

Diamantschijf 2 Klingspor"Wij stemmen onze producten af op de lokale eisen, zodat ze precies aansluiten bij de wensen van de klant. Daarbij zoeken we steeds naar de juiste balans tussen levensduur en snijsnelheid”, verduidelijkt Van Minsel. Het is vooral belangrijk om, afhankelijk van de toepassing, de juiste diamantschijf te gebruiken zodat die niet te snel slijten of aan scherpte inboeten.

DIAMANTBOREN

Boor KlingsporDiamantboren behoren ook tot het aanbod van Klingspor. Zulke boren bestaan doorgaans uit een boorhuls en één of meerdere segmenten van gestolde metaalpasta met daarin synthetische diamanten. (Diamanttegelboren bestaan echter ook met een elektrolytische diamantcoating, waardoor ze bijvoorbeeld vlot door marmer boren.) Een belangrijke technologische innovatie is een gelijkmatige en gestructureerde verdeling van de diamanten in de segmenten. Dat resulteert in:
• Een langere levensduur;
• Gelijkmatige slijtage;
• Sneller werk.

De diamanten leveren bij het boren het werk en boren een perfect afgewerkt gat in het te bewerken materiaal. Hoe harder dat materiaal is, hoe zachter het segment moet zijn. Ook hier is het belangrijk te weten welke boor bij welke situatie gebruikt moet worden. 

Diamantboor Klingspor

Zo moet er bij hardere materialen steeds geboord worden met waterkoeling of er is een risico op verbranden van de diamanten en een botte boor. Droogboren kan klassiek gezien enkel bij zachtere materialen, waarbij het stof afgezogen wordt. Dankzij specifieke waxen in de huls is het in bepaalde gevallen echter ook mogelijk hardere materialen droog te boren. Enkele andere belangrijke praktische tips:
• Het toerental ligt bij diamantboren zeer hoog, dus een voldoende hoge wattage is cruciaal;
• De diameter van de boor en de aansluiting moeten passen bij het gebruikte toestel;
•Niet te veel druk zetten op boor tijdens het boren zodat de boor niet te warm en bot wordt;
•Voldoende koelwater gebruiken bij natboren.

MILIEU & WETGEVINGDiamantschijven Klingspor

In de doe-het-zelfsector scoren diamantschijven beter dan diamantboren (tegelboren uitgezonderd), omdat de schijven als handgereedschap toegankelijker zijn voor de meeste gebruikers. Daarnaast is werken met schijven gemakkelijker en kunnen ze ingezet worden voor meer toepassingen. De diamantzagen en -boren van Klingspor worden door vele professionelen gebruikt omdat professioneel materiaal nodig is om vakkundig met waterkoeling te boren. De wetgeving voor schijven is strenger dan die voor boren. Zo is, bijvoorbeeld, de naleving van de EN-13236 norm een wettelijke verplichting bij schijven omdat het risico op verwonding groter is dan bij een boor. Bij Klingspor zijn de diamantgereedschappen OSA (Organisation of Safety Abrasives) gecertificeerd en bieden ze optimale veiligheid in werking. Klingspor wil niet alleen kwaliteit bieden, maar hecht ook groot belang aan de eerbiediging van de hoogste milieunormen. Zo laten geavanceerde technologieën een schone lucht toe (tot 99%) dankzij het filteren van lichaamsvreemde en zwevende deeltjes. Ook het afval dat geproduceerd wordt tijdens de productie bij Klingspor wordt gerecycleerd of afgevoerd met respect voor het milieu.

KLINGSPOR

KLINGSPOR

KLEIN DALENSTRAAT 45
3020 HERENT
+3216535310
+3216535320