naar top
Menu
Logo Print

6.000e huurwoning voor De Ideale Woning

Nieuwbouw brengt Schoten stap dichter bij doelstellingen Bindend Sociaal Objectief 2025
magazine

Met het nieuwe woonproject van De Ideale Woning aan het Gasketelplein in Schoten werd de 6.000e huurwoning van de sociale huisvestingsmaatschappij ingehuldigd. De nieuwbouw omvat 20 appartementen, een ondergrondse garage en een kinderdagverblijf. De bouwwerken voor het woonproject gingen van start eind mei 2016 en werden in februari 2018 door bouwbedrijf Wienen uit Zutendaal vervolledigd. De Ideale Woning beheert dankzij het woonproject nu in totaal 6.000 huurwoningen.
Architect Jef Van Oevelen uit Ekeren tekende de plannen voor de nieuwbouw. De keuze viel op een strak hedendaags ontwerp met een combinatie van rode gevelsteen, witte crepi en stalen relingen. Het gebouw heeft een groendak en een collectieve verwarmingsinstallatie met zonneboiler en warmtepomp. “Wonen is een basisrecht voor iedereen, welk inkomen je ook hebt. Het viel me op hoeveel vraag naar betaalbaar wonen er in Schoten nog altijd bestaat. Ik heb me vastgebeten in deze problematiek en me voorgenomen het sociaal objectief voor de gemeente minstens te behalen”, legt schepen voor Huisvesting Erik Block uit.
Tegen eind 2018 komen er nog eens 200 huurwoningen bij in het werkgebied van De Ideale Woning. Op dit moment zijn er nog eens 1.300 woningen in aanbouw of start de bouw ervan tussen nu en 2020. “Deze evolutie is toe te schrijven aan het Bindend Sociaal Objectief. Tegen 2025 moeten er in ons werkgebied 2.826 sociale huurwoningen bijgekomen zijn”, zegt Gert Eyckmans, directeur van De Ideale Woning.