naar top
Menu
Logo Print

Zendow-gamma krijgt VinylPlus-label

Jarenlange inzet Deceuninck loont
magazine

Deceuninck heeft voor zijn Zendow-assortiment het VinylPlus®-productlabel ontvangen. Dat keurmerk lauwert Deceuninck voor zijn jarenlange inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en is tevens het eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen.
Het label wordt uitgereikt na een uitgebreide audit door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut en wordt al dan niet toegekend op basis van enkele strenge criteria. Zo moet er een verantwoord aankoopbeleid zijn, met de traceerbaarheid van de grondstoffen, en is een gecontroleerd circulair beheer verplicht, met een verantwoord afvalbeleid en het gebruik van gerecycleerde materialen. Dan is de controle op organochlorine emissies, waarbij de aankoop van pvc gemonitord wordt. Die moet aangekocht worden bij leveranciers die voldoen aan het ECVM-charter (European Council of Vinyl Manufacurers). Een vierde criterium is het duurzame gebruik van additieven, zoals loodvrije producten en een verantwoord gebruik van cadmium. Ten slotte moet er energie- en klimaatstabiliteit zijn, met de noodzakelijke inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie en het streven naar een lagere ecologische voetafdruk.
Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck: “Het VinylPlus®-productlabel past perfect in onze missie ‘bouwen aan een duurzame (t)huis’, waarvan ecologie een van de drijvende krachten is. Het is bovendien een belangrijk argument voor onze klanten omdat het garandeert dat de producten die zij kopen echt duurzaam zijn. Ten slotte bevestigt het ook pvc als een duurzaam en toekomstgericht materiaal voor de bouwsector.”

DECEUNINCK

DECEUNINCK

+3251239272
+3251239261