naar top
Menu
Logo Print

Inzetten voor een kleinere CO2-uitstoot

Assa Abloy ontwikkelt nieuwe methodes en denkpistes voor minder CO2
magazine

Assa Abloy spreekt van een succesvolle Worold Green Building Week, een jaarlijkse campagne die aanzet en helpt om groener te bouwen. Dit jaar lag de focus op het reduceren van de CO2-uitstoot in alle levensfases van een gebouw. “ASSA ABLOY wil hiervoor nieuwe methodes en denkpistes ontwikkelen”, vertelt David Moser, vicevoorzitter Product Innovation bij ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA.
“Bovendien blijft duurzaamheid hoog op de agenda staan bij al onze bedrijfsprocessen.”
Zo geeft Moser het voorbeeld van duurzame materialen met een hoog gehalte aan gerecycleerd materiaal. “Zo gebruiken we voor veel van onze sloten bijvoorbeeld roestvrij staal in plaats van messing. Door roestvrij staal te gebruiken, hebben we het elektriciteitsverbruik en de CO2-uitstoot teruggedrongen, terwijl de kwaliteit en duurzaamheid erop zijn vooruitgegaan.”
“Daarnaast brengen onze milieuproductverklaringen de ecologische impact van onze oplossingen tijdens hun hele levenscyclus helder in kaart en dragen ze bij aan hogere certificatiescores voor groene gebouwen. Aan het einde van de levensduur van een gebouw kunnen onze oplossingen worden hergebruikt of gerecycled om de cirkel te sluiten”, aldus nog David Moser.

ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS

ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS

+3292395425
-