Daglicht en frisse lucht geven kinderen met beperking gezonde leefomgeving

Huis Distinto in Barendrecht biedt zorg aan kinderen met psychiatrische beperking

Huis Distinto in Barendrecht, een voormalig Ronald McDonald Huis, heeft een aanzienlijke verbouwing achter de rug. Het huis waarin kinderen met een psychiatrische beperking worden opgevangen kende een donkere en bedompte sfeer wat voor de doelgroep extra onwenselijk was. Uit veiligheidsoogpunt mochten de bestaande ramen ook niet open wanneer de kinderen in de kamers aanwezig waren, wat zeer onwenselijk was. Door extra daglicht en automatische ventilatiemogelijkheden toe te passen, zijn gezonde en comfortabele kamers gecreëerd waarin de kinderen kunnen spelen, leren en slapen. Tegelijk werd een deel van het dak vervangen, kregen de kamers nieuwe vloerbedekking en werden er schilderwerken uitgevoerd.
Architect Lex Bruns begeleidde het project om Huis Distinto veiliger en gezonder te maken en wees op de ondersteuning die VELUX Nederland biedt aan maatschappelijke projecten. Directeur-bestuurder Ingrid Hartog: “Na alle daglichtmogelijkheden bekeken te hebben is er gekozen voor hoog geplaatste elektrische VELUX dakramen die ook open kunnen als de kinderen in de kamers verblijven. Doordat de dakramen voorzien zijn van het VELUX ACTIVE klimaatbeheersingssysteem openen en sluiten ze automatisch wanneer de hoeveelheid CO2 of de binnen- en buitentemperatuur verandert. Zelfs de weersverwachting wordt gemonitord. Dat bevordert niet alleen het klimaat in de ruimtes, maar ook de veiligheid in het Huis.”
Stichting Distinto biedt dagelijks dag- en logeeropvang aan kwetsbare kinderen met autisme of ADHD, zoals buitenschoolse en weekendopvang. Daarnaast begeleiden de ouders in de opvoeding.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.