Leerlingen VTI Deinze werken mee aan bouwproject

Vandenbussche laat studenten kennismaken met innovatieve bouwtechnieken

Bouwonderneming Vandenbussche bouwt samen met studenten van het 6e jaar bso richting Ruwbouw van het VTI in Deinze aan Residentie Nathalie op de Markt in Deinze. Op 10 december zijn de leerlingen gestart met het verlijmen van snelbouwstenen van de derde verdieping van het bouwproject. Het toepassen van die innovatieve bouwtechniek kadert volledig binnen het leerplan van de derde graad bouw en is een meerwaarde in de opleiding van de toekomstige bouwvakkers. Ook de andere klassen uit de bouwrichtingen van het VTI bezoeken wekelijks de werken om de vorderingen te zien en technische informatie met elkaar te delen.
“Onder begeleiding van onze ploegbaas, leren de jongeren kennismaken met de job van bouwvakker. Ze ontdekken de verantwoordelijkheden, wat het is om de handen uit de mouwen te steken en hoe je nadien terecht trots kan zijn op het resultaat. Daarbij leer je op een respectvolle en veilige manier in team te werken”, aldus Jürgen Vanhee, directeur Projecten bij Vandenbussche.
Het is niet de eerste actie die Vandenbussche opzet om de bouwsector bij jongeren in de kijker te zetten. In februari 2019 nodigde het bedrijf al de technische scholen uit de regio uit voor een netwerkmoment en werfbezoek. Daarnaast voorziet de onderneming lespakketten voor lagere scholen rond onder andere veiligheid en kennismaking met de bouw.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

VANDENBUSSCHE NV

AALTER

groendreef 21
9880 aalter
09/325.75.75
09/325.75.85
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.