naar top
Menu
Logo Print
05/06/2018 - SARIE ROOMS

BETON IS HIGHTECH EN DUURZAAM BOUWMATERIAAL

Betonblokken

Beton is al sinds mensenheugenis een vaste waarde in de bouwsector. Maar wie denkt dat het louter een mengsel van zand, grind, cement en water is, heeft het verkeerd voor. Het aantal soorten beton - en dus ook het aantal toepassingen - is legio. Beton met thermische eigenschappen, lichtdoorlatend beton, gekleurd of geprint beton ... noem maar op. Een wetenschappelijke studie toonde onlangs bovendien aan dat beton veel meer CO2 uit de atmosfeer zuivert dan oorspronkelijk gedacht, waardoor het meteen een duurzamer en milieuvriendelijker product werd. In dit dossier bespreken we de mogelijkheden, duurzaamheidsaspecten en diverse types van dit populaire bouwmateriaal.

betonnen traphal

DUURZAAM MATERIAAL

De grondstoffen voor beton zijn veelal natuurlijke materialen die plaatselijk te vinden zijn en wereldwijd in voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. Een echte meerwaarde dus voor het steeds groeiende aantal woningen. 

stortklaar betonSTORTKLAAR BETON

Het is goed om weten dat de mogelijkheden van stortklaar beton wel degelijk afhangen van de samenstelling van het materiaal dat in de betoncentrales geproduceerd wordt, en van de kennis van de aannemers om dat vakkundig te verwerken.

architectonisch beton

ARCHITECTONISCH BETON

De tijd dat beton louter als structureel materiaal gebruikt werd, is al lang voorbij. In tal van bouwprojecten wordt er vandaag om esthetische redenen voor beton gekozen.

hogesterktebeton

HOGESTERKTEBETON

Moderne versies van hogesterktebeton bieden heel wat mogelijkheden om zeer fragiele structuren te bouwen met een aparte architectonische waarde.

translucent beton

TRANSLUCENT BETON

Creëer een ongewone dimensie door middel van translucent of lichtdoorlatend beton. De massiviteit van een betonnen object verdwijnt dankzij een levendige, immateriële verschijning.