naar top
Menu
Logo Print

BITUMEN ALS WATERDICHTING VOOR HEEL WAT TOEPASSINGEN

Bitumineuze dakafdichtingBITUMEN DAKBANEN VOOR WATERDICHTING EN LANGERE LEVENSDUUR

Bitumineuze dakbedekkingen kennen wereldwijde toepassingen op miljarden vierkante meters dak. Sinds ongeveer de jaren 80 hebben nieuwe technologieën gezorgd voor betere bitumen dakbanen met een zekere waterdichtheid en een langere levensduur. Fabrikanten hebben sterk geïnvesteerd in recyclage en nieuwe ecologische technologieën. In dit artikel bespreken we van deze moderne bitumineuze dakbedekkingen onder meer de voordelen, de soorten bitumen, de plaatsingsmogelijkheden en de marktevoluties.

bitumen op plat dak

PLATTE DAKEN

Op het gebied van waterdichting moeten vooral platte daken aan bijzonder strenge eisen voldoen. De keuze voor het juiste dichtingsmateriaal is dan ook van vitaal belang voor een betrouwbare en duurzame dakconstructie. De Belgische bitumen dakbanen beschikken in dat opzicht over belangrijke troeven.

Bitumen op andere dakenMAAR OOK ANDERE TOEPASSINGEN

Door de flexibele plaatsing kan bitumen op zowat elk dakconcept en is het geschikt voor waterdichtingstoepassing. De dakbedekking kan naast platte daken ingezet worden voor parabooldaken, terrassen, balkons en veel meer.

Esthetiek dakBELANG VAN ESTHETIEK

Bij het aanleggen of vervangen van een dak op een bijgebouw heeft de Belg steeds meer aandacht voor het uitzicht. Voor bijgebouwen is er dan ook een groot assortiment van dakbedekkingen beschikbaar, van traditioneel tot afwijkend.