naar top
Menu
Logo Print
07/11/2018 - LAURENCE BLONDEEL

BESCHERMENDE FUNCTIE ONDERDAKEN

Iedere hedendaagse dakconstructie maakt gebruik van een onderdak. Het is een belangrijk onderdeel omdat het een beschermende functie heeft en bijdraagt aan een goede energieprestatie van de woning.

 

dakwerkerREGEN- EN WINDDICHTE AFWERKING: AANDACHTSPUNTEN

Voor de realisatie van onderdaken wordt er naast de klassieke plaatmaterialen steeds meer gekozen voor soepele membranen. De correcte plaatsing van dit type onderdak draagt sterk bij tot het bereiken van een goede isolatiewaarde en regendichtheid van de woning. In dit artikel geven we enkele aandachtspunten alvorens over te gaan tot de plaatsing van deze onderdakfolies.

onderdakREGEN- EN WINDDICHTE AFWERKING: PLAATSING EN TOEBEHOREN

Voor de realisatie van onderdaken wordt er naast de klassieke plaatmaterialen steeds meer gekozen voor soepele membranen. De correcte plaatsing van dit type onderdak draagt sterk bij tot het bereiken van een goede isolatiewaarde en regendichtheid van de woning. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aspecten voor de plaatsing van onderdakfolies die u zullen helpen om de plaatsing van deze onderdaken te perfectioneren.

dakfolieCORRECT PLAATSEN ONDERDAKFOLIE GARANDEERT PERFECTE BESCHERMING

Een correcte plaatsing van onderdakfolies garandeert een perfecte bescherming van de dakisolatie en de onderliggende dakconstructie. Zowel wind en regen als poedersneeuw kunnen anders voor warmteverliezen zorgen of maken dat de theoretisch berekende isolatiewaardes niet gehaald worden. In wat volgt, wordt uit de doeken gedaan welke types onderdaken er bestaan, wat hun voordelen zijn, hoe ze geplaatst moeten worden en met welke aandachtspunten er rekening moet worden gehouden.