naar top
Menu
Logo Print
18/03/2019 - LAURENCE BLONDEEL

KUNSTSTOF DAKAFDICHTINGEN

Het gebruik van kunststoffen zit al even sterk in de lift en dat is bij dakbedekkingen niet anders. Een dak afdichten kan met verschillende kunststofproducten: EPDM, TPO, gemodificeerde bitumen en pvc. Elke soort heeft daarbij zijn voor- en nadelen, maar welke zijn dat precies en hoe zijn de verschillende producten te vergelijken met elkaar?

pvcPVC-DAKAFDICHTING VEREIST VOLDOENDE WEEKMAKERS

Pvc-dakbanen bieden enkele interessante voordelen. Zo valt het product snel en dus goedkoop te plaatsen, is het licht en zeer dampopen, zet het erg goede brandprestaties neer, valt het vlot te recycleren … Ook gaat het product lang mee, naargelang de dikte 15 tot 35 jaar. Maar dan moeten de dakbanen wel voldoende weekmakers bevatten, goed aangebracht en correct onderhouden worden.

Waarom pvc kiezen en wat met de weekmakers?
Gebruik en onderhoud van pvc in de praktijk

tpoTPO-DAKMEMBRANEN COMBINEREN DUURZAAMHEID EN SOEPELHEID

Een interessant materiaal is TPO, ofte Thermoplastisch polyolefine. TPO kan namelijk niet enkel bogen op goede milieuprestaties wat betreft de gebruikte stoffen en materialen, het kan als oplossing ook ingezet worden als echte energiebewuste meerwaarde. In dit artikel gaan we hier dieper op in en bekijken we hoe TPO zich verhoudt tot andere kunststoffen als pvc.