naar top
Menu
Logo Print
21/01/2019 - LIEN GOETHALS

PREFABKELDERBOUW

Tegenwoordig zijn veel woningen niet meer standaard uitgerust met een kelder. Toch vormt een kelder een nuttige extra opbergruimte voor voedings- of drinkwaren, of kan hij gebruikt worden als ondergronds technisch lokaal. Prefabkelders zijn een snelle oplossing voor wie een kleine extra ruimte nodig heeft – ook buiten de woningbouw. Prefabkelders bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere kelderopties. De laatste jaren zijn er bovendien enkele vernieuwingen in de sector, die prefabkelders tot een ideale oplossing maken.

evolutiesEVOLUTIES IN PREFABKELDERBOUW

Opvallende uiterst recente vernieuwingen in de prefabkelderbouw zijn er niet echt, maar de voorbije vijf à zes jaar is er toch een en ander veranderd. In het algemeen wordt er ingezet op flexibiliteit inzake hoogte, vorm, nutsvoorzieningen … Naast een gamma-uitbreiding bij de meeste fabrikanten, zijn er ook enkele wijzigingen in het productieproces.


PrefabkelderbouwVOOR- EN NADELEN VAN PREFABKELDERBOUW

Een prefabkelder heeft heel wat te bieden. Zowel in tijd als in kost is het bouwproces erg efficiënt. Het eindresultaat is perfect waterdicht en de temperatuur kan erg gemakkelijk constant worden gehouden. Een nadeel is echter dat de vorm en maat van de kelder beperkt zijn.


Ondergronds lokaalAANDACHTSPUNTEN BIJ PLAATSING

Door de nieuwe aanpassingen in prefabkelderbouw kan er steeds minder mislopen tijdens de plaatsing. Desalniettemin moet er moet toch rekening worden gehouden met enkele aandachtspunten, goede drainage en voldoende droogtijd.

waterdichte bergingOp maat van jouw project.
Wil jij een waterdichte berging, speelruimte of technische ruimte zonder bewoonbare oppervlakte op te offeren? O beton biedt zes verschillende groottes: voor ieder project het juiste formaat.


Lees meer