naar top
Menu
Logo Print
04/02/2019 - EVERGREEN

BOUWEN, RENOVEREN OF UITBREIDEN MET CONSTRUCTIESTAAL

PRAKTISCHE OVERWEGINGEN BIJ RESIDENTIELE STAALBOUW

De bouwsector wordt met steeds meer en steeds grotere uitdagingen geconfronteerd. Het bouwproces moet sneller, het kostenplaatje moet goedkoper en het eindresultaat moet duurzamer worden. Een van de oplossingen die aan populariteit wint, is staalbouw, meer bepaald staalframebouw en staalskeletbouw. Er zijn dan ook heel wat gebieden waarin staalbouw kan worden toegepast.

soorten staalbouw
Foto beSteel

SOORTEN STAALBOUW

Bij staalbouw moet een onderscheid worden gemaakt tussen twee verschillende methodes, namelijk staalframebouw en staalskeletbouw. Terwijl een staalframe is opgebouwd uit koudgewalste C- of U-profielen, bestaat een staalskelet uit warmgewalste, lijnvormige elementen. Daarnaast zijn er nog enkele andere verschillen.

voor- en nadelen van staalbouw
Foto beSteel

VOOR- EN NADELEN VAN STAALBOUW

Staalbouw biedt heel wat voordelen, waardoor het een interessant alternatief is voor traditionele bouwmethodes en houtskeletbouw. Maar ondanks de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen aan die bouwmethode verbonden.

mogelijkheden van staalbouw
Foto beSteel

MOGELIJKHEDEN VAN STAALBOUW

Staalbouw dient niet enkel om een huis of appartement te bouwen, het kan ook zonder problemen worden toegepast om bestaande gebouwen te renoveren of uit te breiden (d.m.v. een aanbouw of een optopping). Daarnaast zit het gebruik van staalbouw als modulaire bouwoplossing in de lift.

staalbouw in de praktijk
Foto beSteel

STAALBOUW IN DE PRAKTIJK

De opbouw van een staalconstructie gebeurt altijd aan de hand van de richtlijnen in het montagehandboek. Dat zorgt ervoor dat de opbouw snel en foutloos kan gebeuren. Tijdens de montage moeten er uiteraard enkele aandachtspunten in acht worden genomen.