naar top
Menu
Logo Print
10/05/2019 - EVERGREEN

HUREN EN VERHUREN VAN BOUWMACHINES

Huren van bouwmaterieel: het komt steeds vaker voor. Bij periodiek gebruik van machines is het handig om deze voor enkele dagen of weken te gebruiken zonder de zware investeringen te hoeven doen. Er zijn echter heel wat richtlijnen verbonden aan het huren en verhuren van bouwmachines en ook de digitalisering zorgt voor een ware revolutie.

regels hurenDE REGELS VAN HET HUREN

Huren is heel simpel, maar kan toch voor problemen zorgen voor zowel huurder als verhuurder. Het is soms onduidelijk wat er van u als huurder verwacht wordt. Daarom heeft elk verhuurbedrijf algemene richtlijnen rond het verhuren van zijn materieel en zijn ze dus onderworpen aan bepaalde regels. In dit artikel sommen we op wat uw rechten en plichten zijn als huurder.

huren bouwmaterialenHUREN VAN BOUWMATERIEEL

Aan het huren van bouwmaterialen zijn heel wat voordelen verbonden. Zo kan een aannemer flexibeler, efficiënter en voordeliger te werk gaan. Het aanschaffen van eigen machines is niet enkel duur, maar zorgt voor onzekere situaties. Het kan namelijk voorkomen dat er in bepaalde omstandigheden niet met die bepaalde machines gewerkt kan worden. Slecht voor het rendement dus. Gelukkig kan er dus ook gehuurd worden en betaal je enkel voor de tijd waarin het bouwmaterieel nodig is.

huren mobiele generatorenHUREN VAN MOBIELE GENERATOREN

Het is vaak moeilijk, niet wenselijk of zelfs helemaal onmogelijk om op een werf het traditionele elektriciteitsnet te gebruiken. Het huren van een mobiele generator kan dan soelaas bieden. Een overzicht van de mogelijkheden en aandachtspunten, want wetgevende eisen en technische innovaties zorgen voor een snel evoluerende markt.

digitalisering huurmarktDIGITALISERING VAN DE HUURMARKT

Digitalisering is ingrijpend. Digitalisering is overal. Digitalisering zal ook op uw werk een grote invloed uitoefenen. Het proces is nu al volop aan de gang en is niet te stoppen. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van het BIM. Ook in de machineverhuur en -verkoop zou dit wel eens tot een revolutie kunnen leiden.

carole bachmannCAROLE BACHMANN OVER HUREN

De ERA, voluit de European Rental Association, behartigt de belangen van verhuurbedrijven over heel Europa. We hadden in Brussel een aangenaam gesprek met Carole Bachmann, sinds enkele jaren één van de drijvende krachten achter de organisatie.