naar top
Menu
Logo Print
16/11/2018 - LAURENCE BLONDEEL

WANNEER MOET U VOOR VEILIGHEIDSGLAS OPTEREN?

De term veiligheidsglas slaat zowel op de veiligheid van personen als op het inbraakwerend karakter van het glas. Het geeft namelijk niet alleen betere bescherming tegen verwondingen bij glasbreuk, maar helpt dus ook tegen inbraak en vandalisme.
Gelaagd of veiligheidsglas, wat is het nu precies en waar kan het voor gebruikt worden?

Veiligheidsglas

ENKEL GELAAGD GLAS BIEDT BESCHERMING TEGEN DOORVALLEN

Glas is een prachtig product dat in de bouwsector onnoemelijk veel mogelijkheden en voordelen biedt. Als het echter breekt, brengt het de nodige gevaren met zich mee: je kan je verwonden aan de scherven, je kan er doorheen vallen…

Glazen trappen

GELAAGD GLAS MET GIETHARS VERENIGT MEER DAN TWEE WERELDEN

Het lamineren van glas vormt in vele gevallen de basis voor zijn zowel vormtechnische, mechanische en akoestische als esthetische meerwaarde. Stuk voor stuk tegenstrijdige eigenschappen voor een anders hard en transparant materiaal met bovenal een zeer bros DNA. 

thermische glasbreukHERKENNEN EN VOORKOMEN VAN THERMISCHE GLASBREUK

Barsten ruiten geruime tijd na installatie zonder dat daar op het eerste gezicht een aanleiding toe is, dan veroorzaakt dat vaak discussies tussen de schrijnwerker/glazenier en de verzekering. Inzicht verwerven in de oorzaken van schijnbaar spontane glasbreuk kan daarom van belang zijn.

thermische breukWETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK OMTRENT THERMISCHE GLASBREUK

Een doctoraatsonderzoek aan het Laboratorium voor Model­onderzoek van de Universiteit Gent in samenwerking met de Universiteit Antwerpen, heeft de fundamentele aspecten van thermische breuk in glas onderzocht. Het uitge­voerde onderzoek kan opgedeeld worden in twee grote luiken: de sterkte van glas aan de rand en het effect van thermische belasting gedurende de hele levensduur van een ruit.