naar top
Menu
Logo Print
25/01/2019 - LIEN GOETHALS

BESLAG VAN RAMEN EN DEUREN

Het beslag is in veel gevallen onzichtbaar, maar vormt toch één van de belangrijkste onderdelen van ramen en deuren. Er bestaan bijvoorbeeld raambeslagsystemen die voorzien zijn van microventilatie. Daarnaast bepaalt de scharnierkeuze de duurzaamheid en kwaliteit van zowel klapdeuren als onzichtbare deuren. En voor nood- en paniekdeuren is het net het beslag dat zorgt voor een goede werking.

ramenBESLAG VAN RAMEN

Voor consumenten is het wooncomfort van groot belang. Het behoeftespecifiek ventileren bij verschillende temperatuurtoestanden en het (gelijktijdig) besparen van warmte-energie spelen hierbij een belangrijke rol. Diverse fabrikanten bieden raambeslagsystemen voorzien van microventilatie aan, gebaseerd op beproefde concepten met een uitgebreide reeks accessoires.

klapdeurenBESLAG VAN KLAPDEUREN

Om klapdeuren op te hangen zijn veerscharnieren nodig, maar er zijn ook andere ophangsystemen die duurzamer en beter regelbaar zijn. Pivotscharnieren zijn zo goed als onzichtbaar, behoeven geen deurkader en kunnen worden toegepast voor kamerhoge deuren. Dorpel- en vloerveren zijn dan weer het van het als het op afregeling aankomt.

nood- en paniekdeurenBESLAG VAN NOOD- EN PANIEKDEUREN

Het beslag voor nood- en paniekdeuren verschilt volgens de norm waaraan de deur moet voldoen. Er zijn namelijk andere vereisten voor plaatsen waar mensen vertrouwd zijn met de omgeving (zoals een kantoor) en plaatsen waar ze dat niet zijn (bijvoorbeeld een bioscoop).

onzichtbare deurenBESLAG VAN ONZICHTBARE DEUREN

Met het oog op een strak en tijdloos interieur met een minimalistisch karakter zijn onzichtbare deuren een duidelijke meerwaarde. Voor dergelijke deursystemen maakt men gebruik van specifieke scharnieren en deurkrukken, om het effect van onzichtbaarheid zo effectief mogelijk te bewerkstelligen.