naar top
Menu
Logo Print
29/10/2019 - EVERGREEN

HOE LEVERT U EEN STENEN VLOER PROPER OP?

Onderhoud van keramiek en natuursteen: gebruik steeds het juiste product

Het is een ongeschreven regel dat u een stenen vloer mooi oplevert. Na de plaatsing moet u zowel een keramiek- als natuurstenen vloer eerst volledig vrijmaken van cementsluier, mortel- en verfresten, vetvlekken … Vervolgens legt u er een beschermingsfolie over. Deze neemt u weer weg bij de oplevering, waarna u de vloer nog eens schoonmaakt met een geschikte basisreiniger. Om de vloer schoon te houden, kunt u deze ook nog preventief behandelen. Belangrijk is dat u steeds de producten gebruikt die zeker geschikt zijn voor de ondergrond. Bijvoorbeeld geen zuurhoudende producten op kalkhoudende natuursteen.

keramiekKERAMIEK

Om een keramiekvloer mooi op te leveren, maakt u hem eerst volledig vrij van cementsluier, mortel- en verfresten, vetvlekken …

natuursteenNATUURSTEEN

Ook een natuurstenen vloer levert u na de plaatsing mooi op door hem met een goede, ietwat dikkere folie te bedekken, bevestigd met tape, die de vloer beschermt tegen vuil en vloeistoffen. Let er wel op dat de vloer goed gespoeld is en volledig opgedroogd. En dat u opnieuw eerst alle cementsluier, mortel- en verfresten, vetvlekken enzovoort hebt verwijderd.