naar top
Menu
Logo Print

STOFVRIJ WERKEN GEEFT EEN BETER RESULTAAT

Schuurstofzuiger zorgt voor kwaliteit en efficiëntie

De huidige toestellen zijn vooral licht en dus mobielWaar er gewerkt wordt, vliegt het stof al snel in het rond, en dat stof is schadelijker dan men soms denkt. In principe is er geen excuus meer om niet te werken met een schuurstofzuiger: ze zorgen voor een gezondere werkomgeving die meteen ook properder is en waar het te behandelen oppervlak mee van profiteert. De schuurstofzuiger past ook naadloos op de machine, zodat het stof meteen bij het werken verwijderd wordt.

HET BELANG VAN STOFAFZUIGING

Het hoeft geen betoog dat een gezonde werkomgeving altijd beter is. Wanneer er dan naar hartenlust geschuurd wordt op een oppervlak, dan is het zaak om ervoor te zorgen dat het stof daadkrachtig verwijderd wordt. Het afzuigen van het stof heeft immers tal van voordelen.Gezondheid

Bij het werken komt er heel wat stof vrij, waaronder ook fijnstof en micropartikels, die kunnen doordringen tot in de longen. Daarbij komt: hoe fijner het vrijgekomen stof, hoe dieper het in de longen kan doordringen. Een goede afzuiging is dus noodzakelijk om de werknemer alsook de volledige werkomgeving te beschermen. De aangezogen stoflucht wordt ook gefilterd, zodat het stof opgevangen wordt in het daartoe voorziene reservoir.

Werkkwaliteit

Doordat de gemaakte schuurkrassen niet gevuld kunnen worden met schuurstof - het schuurstof kan immers zorgen voor diepere krassen dan gewenst tijdens het schuren - zal men een mooier, egaler oppervlak krijgen. Daarnaast zorgt het direct verwijderen van de onregelmatigheden (denk ook aan slijtagerestjes van het schuurpapier) voor een egaler patroon.

Kostenefficiënt

Door het stof te verwijderen, blijft ook het schuurpapier veel langer proper en moet men dat minder vaak vervangen. Door de afwezigheid van het stof is er eveneens minder warmteontwikkeling, wat ook bijdraagt tot een langere levensduur van het schuurpapier.

Tijdwinst

Door het stof reeds tijdens het werken te kunnen verwijderen, kan er sneller gewerkt worden. Na het schuren is er immers minder opruimwerk én hoeft het oppervlak geen nazorg te krijgen.

WELK TOESTEL

Bij de aankoop van een schuurstofzuiger komt er wel wat kijken; er zijn diverse parameters waarvan uw aankoop zal afhangen. Zo kan de elektrische aansluiting op de stofzuiger van belang zijn, net als de kwaliteit van de filters en een al dan niet automatische reiniging van de filters. Verder kunt u denken aan de tankinhoud, het gecreëerde vacuüm en dus de zuigkracht, de lengte van de zuigslang enz.

WETGEVING

De wetgeving inzake de uitstoot van schuurstof stelt dat die niet hoger dan 0,1 mg/m³ mag gaan. Daarom moeten schuurstofzuigers op zijn minst tot stofklasse M behoren.