naar top
Menu
Logo Print

Duurzame gebouwen met Colorcoat®

Tata Steel partner van BuildUp thema circulair bouwen
magazine

Tata Steel streeft ernaar op de meest verantwoorde en veiligst mogelijke manier producten te vervaardigen zodat die duurzame gebouwen en constructies mogelijk maken. Staal is licht qua gewicht, kan worden geprefabriceerd en is daardoor heel efficiënt te vervoeren. De snelheid en nauwkeurigheid van de bouw vermindert de kans op constructiefouten en resulteert in een veel kortere bouwtijd. Staalbouw is flexibel, kan snel worden aangepast aan veranderende omstandigheden en minimaliseert ook de overlast in de omgeving. Er komt geen stof vrij tijdens de bouw en de geluidsoverlast wordt aanzienlijk beperkt. Tata Steel komt zijn duurzame productieproces en werking dit jaar voorstellen op het kennisevent BuildUp.
Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® zijn ontworpen voor de beste prestaties op totale functionele en esthetische duurzaamheid met garanties tot 40 jaar. Schilderen of vervangen van onderdelen moet vaak pas ver na de garantieperiode overwogen worden. Daardoor wordt er niet alleen op kosten bespaard, maar wordt ook het milieu gespaard. Er is geen inspectie of onderhoud vereist om de geldigheid van de Confidex® Garantie te behouden. Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® zijn daarnaast keer op keer recyclebaar, zonder verlies van kwaliteit. Dat maakt staal het meest duurzame bouwmateriaal dat er bestaat.
In de afgelopen 40 jaar heeft Tata Steel het energieverbruik en de CO2-emissies per ton vloeibaar staal met 50% verminderd en heeft het de doelstelling de uitstoot van CO2 met nog eens 20% te verminderen voor het jaar 2020.

COLORCOAT®

COLORCOAT®

COREMANSSTRAAT 34
2600 BERCHEM (ANTWERPEN)
+3232808010
+3232808019