naar top
Menu
Logo Print

MECO METAL ZELFSTANDIG: MEER EFFICIËNTIE IN PRODUCTIE VAN STAALCONSTRUCTIES

Meco Metal

Het was een hele uitdaging om Meco Metal op zelfstandige basis te laten functioneren, maar het is gelukt

EFFICIENTER, GEMOTIVEERDER EN RENDABELER

LG Products NV splitste in januari 2018 op in twee bedrijven: LG Beton en Meco Metal. Meco Metal werd hierdoor een zelfstandig bedrijf en geniet sinds de splitsing alleen maar van voordelen. Harry Seijkens staat aan het hoofd van het bedrijf en bouwde Meco Metal in een paar maand tijd uit tot een booming business. Zo werden de processen geoptimaliseerd en de productiefaciliteiten heringericht voor een efficiënt productieproces. Er komen heel wat opdrachten binnen, maar nu is het tijd om uit te breiden naar de derde markt.

ONAFHANKELIJKHEID

Vanaf 1 januari 2018 kreeg Meco Metal een eigen identiteit. Het al vijftig jaar oude bedrijf werd op die dag gedoopt onder de naam Meco Metal Construction Steel NV. Aan het hoofd van dit gerenommeerde staalconstructiebedrijf staat Harry Seijkens, die al jaren ervaring in de staal- en metaalsector heeft. “Ik kwam eigenlijk terecht in een groot en ervaren bedrijf. Toch was het een heuse uitdaging om op zelfstandige basis goed te functioneren", vertelt Harry Seijkens, bedrijfsleider van Meco Metal. “Ik heb het bestaande personeel moeten herpositioneren, zodat de juiste mensen op de juiste plaats stonden. Vanaf dat moment kreeg ik het goede gereedschap in handen om daadwerkelijk aan de slag te gaan." Seijkens heeft hierbij de competenties van zijn werknemers grondig bekeken. Vooral de LEAN-filosofie moest centraal in hun mindset worden geïmplementeerd. Er wordt hierbij continu op zoek gegaan naar de 'waste' of vervuiling in het productieproces. Alles wat niet relevant is of geen toegevoegde waarde heeft voor de klant wordt geëlimineerd. Dat gaat van overcapaciteit en wachttijden tot transport en veel meer. Door de toepassing van dit alles kan de klant ervan uitgaan dat hij een kwalitatief product krijgt, zonder overbodige kosten: namelijk een kwalitatieve constructie met een goede lasnaad. Ook de voorraden werden herzien. “De klant heeft geen enkele boodschap aan doorlooptijden die hoog oplopen en voorraden die niet courant zijn."

Bedrijfsleider Meco Metal, Harry Seijkens
Bedrijfsleider Meco Metal, Harry Seijkens

CHANGE

Door Meco Metal los te koppelen van het moederbedrijf Altez werd een zelfstandige werkgelegenheid en productiecapaciteit gecreëerd. “Ik heb getracht om het bedrijf klaar te stomen voor de derde markt, zodat er vóór en na het bouwverlof ook voldoende werk is", aldus Seijkens. “Meco Metal is op die manier een zelfstandig bedrijf geworden met een productiecapaciteit die klaar is voor de derde markt." De eerste maanden van 2018 stonden dus geheel in het teken van verandering. In het bedrijf wordt heel hard gewerkt aan efficiëntie, motivatie en vereenvoudiging van de workflow. Een aantal posities werd overbodig en er werd een serieuze besparing op productiekosten gerealiseerd. “We hebben zeker en vast nog groeiambities en zijn volop aan het kijken om nieuwe capaciteitsuitbreidingen waar te maken. We zorgen ook dat ons personeel goed opgeleid is", legt Seijkens uit. “De kwaliteit van de competenties is daardoor enorm gestegen."

MINDSET

“Dat we positief draaien is ook motiverend voor onze mannen", gaat Harry Seijkens verder. “We sporen hen aan om met nieuwe en innovatieve ideeën op de proppen te komen. Niets is beter voor verbetering danhet ontvangen van input uit het werkveld zelf." Het bedrijf heeft een volledig vertrouwen in het personeel, aangezien ook zij hun mindset moesten aanpassen aan de filosofie van het bedrijf.

MECO METAL GROEIT!

Het constructiebedrijf is op zoek naar nieuwe en enthousiaste medewerkers die de groeiambities waar kunnen maken. Meco Metal is een jong en dynamisch bedrijf waar je kunt rekenen op gemotiveerde collega's, een fijne werksfeer en een stabiele werkomgeving.

Solliciteer vandaag nog via de website: https://www.mecometal.be/vacatures/

ALTEZ

ALTEZ

SZAMOTULYSTRAAT \N
8700 TIELT
+3251259999
\N
www.altez.be