4 april 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxWaar vindt u vandaag nog een ingenieur?

Het wordt er alweer niet eenvoudiger op op de werf. Niet alleen werden de energieprestatie-eisen begin dit jaar weer aangescherpt, er heerst vandaag ook een belangrijk gebrek aan ingenieurs. Maar liefst 84% van de bouwbedrijven ondervindt moeilijkheden om voldoende ingenieurs aan te trekken, en dat resulteert in belangrijke vertragingen op de werf. Hoe vindt u de juiste specialisten om de voortgang van de werken te garanderen?

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Actueel
Gratis naar Intermat Parijs dankzij Infrastructure
Intermat Rental Day: rondetafelgesprek met professionals
6 actiepunten voor economische welvaart en klimaat
De Belg is vastgoedverslaafd
Meer nieuws

Goed uitgerust op de werf
Een nieuwe ultrastille elektrische minigraafmachine
Twee nieuwe zelfnivellerende asfaltfrezen
Nieuwe en lichtere verlichtingstoren
Eerste reeks elektrische schaarliften op basis van lithium-ionbatterijen
Meer innovaties

MODERNE VERREIKERS TOONBEELDEN VAN VEELZIJDIGHEID

In de bouwsector, maar net zo goed in de verhuur, landbouw en industrie, tonen verreikers dagelijks hun nut aan op talloze locaties en werven. Hun belangrijkste troef: veelzijdigheid! Dankzij een brede waaier aan toebehoren en aanbouwstukken doen ze dienst als tractor, wiellader, kraan, hoogwerker, heftruck, betonmixer enz.
Volledig artikel lezen

GEBREK AAN INGENIEURS EIST TOL

Bijna twee derden van de bouwbedrijven kunnen bepaalde opdrachten niet uitvoeren bij gebrek aan ingenieurs. Dat is gebleken uit een enquête van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB).
Lees meer

EVOLUTIE ENERGIEBELEID BRENGT ONRUST BIJ NIEUWE FABA-VOORZITTER

Op 21 maart 2018 werd Frank Goes op de Algemene Vergadering van het Federaal Comité benoemd tot voorzitter van Faba (Federatie van Algemene Bouwaannemers). Tijdens zijn eerste toespraak heeft hij al meteen zijn sterke bezorgdheid uitgedrukt over de gestelde energieprestatie-eisen voor gebouwen.
Lees meer

DE CEUSTER PAKT UIT MET JUBILEUMOPENDEUR

Na een succesvolle winterperiode, met volgeboekte opleidingen bouwkraanmachinist en de lancering van hun schoolproject, dromen ze bij De Ceuster stilaan van de zomer.
Lees meer

LASTENVERLAGING MAAKT BOUWUNIE BLIJ

Bouwbedrijven vragen al langer naar een lastenverlaging. Het is een van de maatregelen van de zogeheten relancewet die de Kamer goedkeurde. De bouwbedrijven hebben deze lastenverlaging broodnodig om te kunnen concurreren met de goedkopere buitenlandse bedrijven.
Lees meer

NIEUWE THUIS VAN DE BOUWSECTOR OPENT DE DEUREN

De Confederatie Bouw Limburg opende feestelijk de deuren van de nieuwe Bouwcampus. Het zal de nieuwe thuis vormen voor de belangenverdediger, maar ook voor de hele bouwsector.
Lees meer

SAFETY FIRST: CONFEDERATIE BOUW FOCUST OP VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Tijdens de jaarlijkse editie van het BouwForum focuste de Confederatie Bouw zich volledig op veiligheid. Volgens de belangenverdediger is veiligheid van fundamenteel belang voor bedrijven en werknemers.
Volledig artikel lezen

UNIEK KENNIS- EN NETWERKEVENT 'GEVENTILEERDE GEVELS'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waar vindt u vandaag nog een ingenieur?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be