03 mei 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Vocht is belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen

120pxVocht staat met stip op nummer één als grootste oorzaak voor schade aan gebouwen. Vocht in gebouwen kan echter verschillende oorzaken hebben. Het opsporen en diagnosticeren ervan is dan ook een complexe taak, evenals het bepalen van de juiste oplossing. De gevel bepaalt dan weer in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Weet u al alles over innovatieve metseltechnieken?
Zoveel bracht de kilometerheffing voor vrachtwagens op
Bodymat creëert eigen merknaam
Wienerberger spaaractie blaast dakdekkers omver
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Progressief van nature, gerenommeerd door traditie
Nieuwe en lichtere verlichtingstoren
De eerste complete oplossing voor continu verificatie van de bouw
Meer innovaties

INTERVENTIEMETHODES VOOR OPSTIJGEND VOCHT

Het is essentieel om eerst een diagnose te stellen vooraleer een vochtprobleem in een gebouw te behandelen. Gelijkaardige symptomen kunnen namelijk het gevolg zijn van verschillende oorzaken, maar vereisen totaal verschillende interventietechnieken.
Volledig artikel lezen

UNIEK KENNIS- EN NETWERKEVENT 'GEVENTILEERDE GEVELS'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

SCHADE AAN GEVENTILEERDE GEVELS?

Prof. em. ir. arch. Robert De Lathouwer zal tijdens het kennis- en netwerkevent BuildUp stilstaan bij de mogelijke juridische complicaties en geschillen die zich manifesteren binnen het thema van “geventileerde gevels".
Volledig artikel lezen

HOE BRANDVERSPREIDING BIJ GEVENTILEERDE GEVELS INDIJKEN?

De voorbije jaren zijn er enkele belangrijke gevelbranden ontstaan, waarbij de brand zich via de luchtspouw van een geventileerde gevel kon voortplanten. De werkgroep 'Gevels' buigt zich momenteel over een verstrenging van de huidige eisen inzake brandveiligheid.
Volledig artikel lezen

BOUWBAROMETER STAAT OP ZONNIG

Het is zover, na enkele kwartalen te flirten met de grens van 100 punten, stijgt de bouwbarometer voor het eerst in zeven jaar boven de 100 uit. De Vlaamse bouwondernemers schatten de conjunctuur dus positief in.
Lees meer

OPEN WERVENDAG 2018: EEN EXCLUSIEVE BLIK OP DE BOUW

De Confederatie Bouw organiseert voor de twaalfde keer Open Wervendag. Dé dag waar bouwbedrijven hun werven openstellen voor het grote publiek. Bezoekers krijgen zo een beeld van hun passie en vakmanschap en krijgen een exclusieve kans om de meest spectaculaire werven en nieuwe trends te ontdekken.
Lees meer

NIEUWE VOORZITTER EN STUURGROEP VOOR FIEC

Het is burgerlijk en bouwkundig ingenieur en bedrijfseconoom Kjetil Tonning, die tijdens de Algemene Vergadering in Brussel verkozen werd tot voorzitter van FIEC.
Lees meer

NIEUWE DIENSTEN SECO PAKKEN MAATSCHAPPELIJKE EN DIGITALE UITDAGINGEN AAN

160pxTijdens een persontmoeting stelde de nieuwe CEO van SECO, Bernard Heiderscheidt, de nieuwe diensten voor om de onmisbare partner voor de bouwsector te blijven. SECO lanceerde deze diensten om zijn klanten te begeleiden bij de uitdagingen van de toekomst, waaronder de technologische ontwikkelingen en de digitalisering.
Lees meer

DOE AAN ASBESTBESTRIJDING EN KRIJG 9 MILJOEN EURO

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) staat positief tegen een extra financiële impuls voor gemeenten. Door een extra 9 miljoen euro uit te delen, kunnen gemeenten op een professionele manier asbest aanpakken.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Vocht is belangrijkste oorzaak van schade aan gebouwen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be