24 mei 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Hoe een geventileerde gevel afwerken met gevelstenen?

120pxWist u dat een geventileerde gevel kan worden afgewerkt met gevelstenen, steenstrips en zelfs kleipannen? Hoe dient u gevelpanelen duurzaam te verlijmen? Welke isolatie is geschikt voor toepassing in een brandveilige gevel? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens BuildUp, het unieke kennis- en netwerkevent waar tal van specialisten rond de gevelbouw samen komen en er hun nieuwste technieken aan de vakman voorstellen. Mis deze kans om voorsprong te nemen niet en schrijf u vandaag nog in want de plaatsen zijn beperkt!

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

UNIEK KENNIS- EN NETWERKEVENT 'GEVENTILEERDE GEVELS'

De gevel bepaalt in grote mate het aanzicht en het karakter van een gebouw. Binnen de gevelbouw wint het geventileerde gevelconcept duidelijk aan belang, en dit zowel voor nieuwbouw als renovatie in de woning- én projectbouw.
Volledig artikel lezen

WAT BRENGT DE TOEKOMST IN DE GEVELTECHNOLOGIE?

Ir. Arch. Maaike Berckmoes (Principe Façade Engineering, VK Group) verwierf in binnen- en buitenland tonnen ervaring in gevelontwerp. Op BuildUp spreekt zij over innovaties in de geveltechnologie en toont zij diverse geïntegreerde geveloplossingen.
Volledig artikel lezen

IS UW GEVENTILEERDE GEVEL WATERDICHT?

Bij geventileerde gevels met open voegen bestaat het risico dat er water in de spouw terechtkomt. In combinatie met soms complexe ankersystemen die de isolatie doorboren kan men zich terecht de vraag stellen of er een risico is op regendoorslag.
Volledig artikel lezen

HOE BRANDVERSPREIDING BIJ GEVENTILEERDE GEVELS INDIJKEN?

De voorbije jaren zijn er enkele belangrijke gevelbranden ontstaan, waarbij de brand zich via de luchtspouw van een geventileerde gevel kon voortplanten. De werkgroep 'Gevels' buigt zich momenteel over een verstrenging van de huidige eisen inzake brandveiligheid.
Volledig artikel lezen

SCHADE AAN GEVENTILEERDE GEVELS?

Prof. em. ir. arch. Robert De Lathouwer zal tijdens het kennis- en netwerkevent BuildUp (op 31 mei 2018 in 3Square te Zwijnaarde) stilstaan bij de mogelijke juridische complicaties en geschillen die zich manifesteren binnen het thema van “geventileerde gevels".
Volledig artikel lezen

DUURZAME GEVEL VOOR 'DE TWIST' VAN STÉPHANE BEEL ARCHITECTS

Woontoren 'de Twist' is het tweede van de vier gebouwen die gerealiseerd worden in het project Tweewaters in de Leuvense Vaartkom. Het stedenbouwkundig plan werd ontwikkeld door Stéphane Beel Architects en Xaveer De Geyter Architects.
Volledig artikel lezen

GEVENTILEERDE PREFABGEVEL IN HOUTSKELETBOUW

Voor een nieuwbouw groepspraktijk in Astene ontwierp SITO Architecten een hedendaags pand, dat volledig in houtskeletbouw werd opgetrokken. PxP Projects tekende voor de volledige studie, productie én plaatsing van alle wanden, vloeren en dakelementen waarin enkele duurzame oplossingen van Siniat werden verwerkt.
Volledig artikel lezen

ALUMINIUM GEVELBEKLEDING ALS EYECATCHER

Architecte Charlotte Willaert (zaakvoerster van Ai&M - Architecture, interior & More) integreerde in deze nieuwbouwwoning te Meise een esthetische aluminium gevelbekleding waarmee een deel van de zijgevel en een geïntegreerde deur wordt bekleed.
Volledig artikel lezen

NIEUW ZWEMBAD KRIJGT GEVENTILEERDE GEVEL

Begin 2018 werd de laatste hand gelegd aan het nieuwbouw Gemeentelijk Zwembad te Zwevegem. Het ontwerp van architecten- en ingenieursbureau Artabel, gespecialiseerd in sport en recreatie, werd uitgevoerd door THV Vanhout - ACH Build.
Volledig artikel lezen

HERBELEEF BUILDUP HOUTBOUW 2017

 VIDEOOp donderdag 1 juni 2017 verzamelden ruim 200 bouwprofessionals voor BuildUp, een inspirerend kennis- en netwerkevent rond het thema 'Houtbouw'. In 2018 focust BuildUp op het thema 'Geventileerde gevels'.
Video

INNOVATIEVE GEVELMATERIALEN EN SLIMME GEVELS

De rol van gevelmaterialen overstijgt die van het laagje make-up die ze in het verleden werd toegedicht. Een gevelmateriaal moet ook zijn taak vervullen in een slim gevelconcept.
Volledig artikel lezen

"NOG VEEL RUIMTE VOOR GROEI IN DE GEVELBOUW"

Ondanks de vele technische en esthetische evoluties is er in de gevelbouw nog veel ruimte voor groei. Dat bleek alvast tijdens het debat over gevelbekleding. Volgens architect Jo Berben is de manke wetgeving alvast één van de redenen waarom België achterop hinkt.
Volledig artikel lezen

DUNNER MAAR BETER

“Tot de jaren '90 tekende een architect een wand standaard op 29 cm", zegt architect Jo Berben. "Vandaag is dat 40 cm, louter en alleen omwille van het isolatiepakket."
Volledig artikel lezen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Hoe een geventileerde gevel afwerken met gevelstenen?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be