30 mei 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Blijft asbest ons achtervolgen?

120pxHoewel de gezondheidsrisico's van asbest al jarenlang gekend zijn, wordt er nog regelmatig achteloos mee omgesprongen. In maart bleek bijvoorbeeld dat van 300 onderzochte scholen, er maar liefst 69 met een dringend asbestprobleem kampten, en dat 1 op 3 daarvoor niet meteen maatregelen nam. En ook onze woningen blijven niet gespaard.
Asbestbestrijding staat dan ook hoog op de agenda van de Vlaamse overheid. Zo moet de
asbestinventaris eigenaars attent maken op de aanwezigheid van asbest in hun woning en krijgen gemeenten die een professionele asbestverwijdering bevorderen een financiële impuls. Maar ook de bouwsector moet natuurlijk haar steentje bijdragen. Daarom wordt het Tracimat-systeem, dat sinds vorig jaar de kwaliteit van het puin van werf tot afvalverwerker controleert, vanaf 24 augustus uitgebreid.
Ontdek in dit online magazine de gevolgen voor uw activiteiten!

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Bent u al GDPR-proof?
Het leven van wagenparkbeheerders wordt nog gemakkelijker
Oude sociale woontorens worden voorbeeldgebouwen
Duurzame warmte voor Utrecht en Nieuwegein
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Deze mixer is speciaal ontworpen voor professionele bouwmaterialen voor wanden
Progressief van nature, gerenommeerd door traditie
Sync Wireless Impact Oorkap
Meer innovaties

INNOVATIEGOLF TILT HOOGWERKERS NAAR HOGER NIVEAU

Hoogwerkers zijn een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die op werven actief is. De keuze voor het juiste toestel is afhankelijk van meerdere factoren, zoals hefvermogen, reikwijdte en ondergrond.
Volledig artikel lezen

CONTROLESYSTEEM VOOR BOUW- EN SLOOPAFVAL VINDT WEINIG DRAAGVLAK

Het puin van bouw- en sloopwerken bevat soms nog stoorstoffen of verontreinigingen zoals asbest. Om dit probleem aan de bron aan te pakken, riep de Vlaamse overheid vorig jaar het Tracimat-systeem in het leven dat de kwaliteit van het puin van op de werf tot aan de afvalverwerker controleert.
Lees meer

“SOCIALE ONDERNEMINGEN ZIJN VOOR DE REGULIERE MARKT EEN MEERWAARDE"

Nieuw, en toch oud. Dat is de afdeling bouw en renovatie van Levanto. Oud, omdat de bouwtak van de sociale onderneming Levanto zich al twintig jaar lang inzet voor de opleiding van langdurig werkzoekenden in Antwerpen tot volwaardige bouwvakkers.
Volledig artikel lezen

AKOESTIEK IN SANITAIRE INSTALLATIES

Een toilet dat doorspoelt naast uw woonkamer, het horen lopen van de douche van de buurman, de afvoer van sanitair, het zijn geluiden waarmee men over het algemeen niet zo graag geconfronteerd wordt.
Volledig artikel lezen

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

WE ARE TRANSPORT KLAAR VOOR EERSTE GESLAAGDE EDITIE

Het beursplan voor We Are Transport is compleet. Bijna zeventig exposanten zullen van 1 tot en met 3 juni in Brussels Expo hun nieuwste producten en diensten voorstellen.
Lees meer

MATEXPO GAAT OFFROAD MET DEMO DAYS

Tijdens het weekend van 8 en 9 september zal Matexpo op het terrein van een oude zandgroeve in Eigenbrakel voor het eerst de Demo Days organiseren. De nadruk ligt hierbij op het testen en demonstreren van meer dan zeventig graaf­machines, trucks, kippers en breek- en zeefinstallaties.
Volledig artikel lezen

6.000E HUURWONING VOOR DE IDEALE WONING

Met het nieuwe woonproject van De Ideale Woning aan het Gasketelplein in Schoten werd de 6.000e huurwoning van de sociale huisvestingsmaatschappij ingehuldigd. De nieuwbouw omvat 20 appartementen, een ondergrondse garage en een kinderdagverblijf.
Lees meer

NIEUWE VOORZITTER VOOR DE EUROPESE UNIE VAN PROJECTONTWIKKELAARS (UEPC)

Marc Pigeon, directeur van ROXIM en voormalig voorzitter van de Federatie van vastgoedontwikkelaars (FPI), werd verkozen tot voorzitter van de Europese Unie van projectontwikkelaars (UEPC).
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Blijft asbest ons achtervolgen?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be