13 juni 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Zes overwegingen bij de keuze van het bekistingssysteem

120pxWerd beton vroeger vooral in de utiliteitsbouw en andere grote projecten gebruikt, dan is het ondertussen ook in de woningbouw niet meer weg te denken. In dit online magazine bespreken we een aantal belangrijke overwegingen bij de keuze van het bekistingssysteem, van praktische beperkingen op de werf tot de esthetische eisen voor het eindresultaat.
Eind augustus 2018 zal onder het eenheidsreglement gerecycleerde granulaten een nieuw acceptatie- en verwerkingsbeleid van kracht gaan bij de producenten van gerecycleerde granulaten. Sloopbeheersorganisatie
Tracimat zal o.a. instaan voor het afleveren van de benodigde documenten voor de afvoer van puin naar en de verwerking ervan als laagmilieurisicoprofiel bij de breker.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Sloopopvolgingsplan vanaf nu verplicht bij aanvraag omgevingsvergunning
Bouw is koploper inzake knelpuntberoepen
10-jarige aansprakelijkheid nog steeds onduidelijk
Snel en milieuvriendelijk bouwen dankzij houtmassiefbouw
Leefmilieu Brussel verschuift deadline voor EPB-certificateurs
Eerste editie We Are Transport meteen een succes
Meer nieuws

ZES OVERWEGINGEN BIJ DE KEUZE VAN HET BEKISTINGSSYSTEEM

Werd beton vroeger vooral in de utiliteitsbouw en andere grote projecten gebruikt, dan is het ondertussen ook in de woningbouw niet meer weg te denken. Funderingen, kolommen en balken, maar net zozeer afgewerkte vloeren en wanden worden vandaag in gietbeton uitgevoerd.
Volledig artikel lezen

PERI ONTWERPT EEN BIJZONDERE BEKISTINGSCONSTRUCTIE

160pxIn Pfaffenthal (Luxemburg) is onlangs een eerste kabeltrambaan in gebruik genomen. Die ontsluit het nieuwe station 'Gare du Pont Rouge' dat 40 meter lager ligt met het plateau van Kirchberg waar reizigers kunnen overstappen op tram of bus.
Volledig artikel lezen

GARANTIES VOOR KWALITEIT GERECYCLEERDE GRANULATEN

Eind augustus 2018 zal onder het eenheidsreglement gerecycleerde granulaten een nieuw acceptatie- en verwerkingsbeleid van kracht gaan bij de producenten van gerecycleerde granulaten.
Volledig artikel lezen

VIDEO: WANNEER WELK CEMENT KIEZEN?

 VIDEOCement is een onmisbaar ingrediënt voor stabilisé, mortel en beton. Maar niet elk soort cement is gelijk. Waar zit het verschil tussen die cementsoorten eigenlijk en wanneer kan of moet je welke gebruiken?
Video

WIST U AL HOE HIGHTECH BETON IS?

Beton is al sinds mensenheugenis een vaste waarde in de bouwsector. Maar wie denkt dat het louter een mengsel van zand, grind, cement en water is, heeft het verkeerd voor.
Volledig artikel lezen

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 29 juni en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

LANCERING NIEUW LOGO VOOR STANLEY BLACK & DECKER BENELUX

Met de lancering van de twee nieuwe logo's wil SBD een duidelijk onderscheid maken tussen de erkende DEWALT (online) dealers en niet-erkende handelaren.
Lees meer

DE BELGISCHE CEMENTINDUSTRIE VERHEUGT ZICH OVER HET HUIDIGE ELAN VAN BOUWSECTOR

Tijdens de Algemene Vergadering van Febelcem, de Federatie van de Belgische cementnijverheid, werd de balans opgemaakt van de economische bouwsector die de laatste maanden blijk geeft van een verheugend dynamisme.
Lees meer

REALISATIE VAN DE EERSTE GEPRINTE WONING IN EINDHOVEN

Nog dit jaar wil Eindhoven samen met heel wat bedrijven het eerste bewoonbare huis realiseren dat rechtstreeks uit de printer wordt gerold. Het is de eerste van vijf woningen die in beton en in 3D wordt geprint.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Zes overwegingen bij de keuze van het bekistingssysteem

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be