11 juli 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Stof tot nadenken: stofbestrijding bij afbraakwerken

120pxMetingen tonen aan dat het stof dat vrijkomt bij sloopwerken, tot een significante verhoging leidt van het lokaal gemeten fijnstof. Bij de nieuwe milieuvoorwaarden omschreven in de Vlaamse milieuwetgeving (Vlarem) die op 1 januari 2017 van start zijn gegaan, zijn aannemers verplicht om bij bouw-, sloop- en infrastructuurwerken de stofemissies zo laag mogelijk te houden. Daar zijn uiteraard heel wat mogelijkheden toe. De bouw ondersteunt niet enkel de economische groei, maar is nu ook weer een banenschepper. De werkgelegenheid had het tussen 2011 en 2015 zeer moeilijk, maar begint stilaan weer meer kracht te krijgen. Er wordt zelfs voorspeld dat deze tot 2019 zal toenemen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Conjunctuur neemt adempauze
80% kmo-werkgevers verwacht problemen bij aanwervingsplannen
Dit zijn de voordelen van de collectieve sluiting van bouwbedrijven
Woningbouw is belangrijke driver voor meer hernieuwbare energie in vlaanderen
Meer nieuws

Voor u gespot ...
Nieuwe draagbare generatie die geluiddicht, compact en gemakkelijk te transporteren is
Snelle betegeling dankzij soepele verwerking
Veelzijdig, compact en krachtig
Geavanceerde snelheid en krachtige functionaliteit
Meer innovaties

DE BOUW DOET HET BETER DAN DE BELGISCHE ECONOMIE ALS GEHEEL

De bouw ondersteunt niet enkel de economische groei, maar is nu ook weer een banenschepper. De werkgelegenheid had het tussen 2011 en 2015 zeer moeilijk, maar begint stilaan weer meer kracht te krijgen.
Volledig artikel lezen

STOF TOT NADENKEN: STOFBESTRIJDING BIJ AFBRAAKWERKEN

De voorbije decennia zijn er in Vlaanderen heel wat maatregelen getroffen om de uitstoot van fijnstof te doen dalen. Dat heeft geleid tot een duidelijke verbetering van de luchtkwaliteit.
Volledig artikel lezen

KIES DE JUISTE DAKBEDEKKING VOOR EEN LANGERE LEVENSDUUR

Bladlood, dakleien, kleidakpannen, en veel meer. Er zijn heel wat verschillende dakbedekkingen mogelijk. Vaak wordt er gekozen naargelang de smaak van de bouwheer, want de esthetica van een huis is van hoge waarde voor de eigenaar.
Volledig artikel lezen

PAK STOF AAN BIJ DE BRON

160pxStof is voor de bouwnijverheid een groot probleem, want het komt snel vrij bij bewerkingen van bouwmaterialen. Te veel stof is schadelijk voor de gezondheid. Om die reden bracht Euro Rent de professionele HEPA fijnstoffilterstofzuigers op de markt.
Lees meer

HOOGTEWERKERS BIJ HUURLAND

160pxHuurland is de jongste jaren fel geëvolueerd als verhuurbedrijf. Het richt zich tegenwoordig volop op de bouwprofessional, en dus ook op de schilder-decorateur, met een duidelijke visie en een sterk uitgebouwd verhuurgamma.
Lees meer

VLAAMSE REGERING SCHAFT VESTIGINGSWET BOUW AF

De Vlaamse regering schaft vanaf 1 januari 2019 de vereiste beroepsbekwaamheden voor elf bouwberoepen af. Voor alle andere gereglementeerde beroepen gebeurde dit al op 1 januari 2018.
Lees meer

LOGISTIEKE SECTOR EN BOUWSECTOR SLAAN HANDEN IN ELKAAR

Nieuwe concepten in de bouw zoals Just in Time (JIT) en de toename van renovatieprojecten zorgen voor meer kleine deelladingen en frequentere leveringen naar verschillende werven.
Lees meer

ROBOTSYSTEEM VOOR AFZETTING VAN CEMENT MET HOGE PERFORMANTIES

De Zwitserse onderneming Sika ontwikkelt en produceert producten zoals verlijming, afdichting, breeuwen, wapening en bescherming voor de bouw en industrie. Al meer dan 100 jaar is ze actief in de betonmarkt.
Lees meer

DOE MEE AAN ONZE GROTE LEZERSENQUÊTE EN WIN EEN EXCLUSIEVE CHOCOLADEBOX

Door de vragenlijst in te vullen, helpt u ons de inhoud en het media-aanbod in de toekomst nog beter af te stemmen op uw behoeften. Doe dit voor 31 juli en maak ook kans op een exclusieve smaakbox.
Klik hier om deel te nemen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Stof tot nadenken: stofbestrijding bij afbraakwerken

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be