8 augustus 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Waarom er optimisme heerst bij vlaamse bouwondernemers

120pxUit het jaarverslag van Bouwunie blijkt dat meer dan 80% van de Vlaamse bouwondernemers tevreden is met het huidige economische klimaat en de eigen bedrijfssituatie. Het werkvolume ligt hoog en de orderboekjes zijn goed gevuld. De enige dissonanten zijn de oneerlijke concurrentie en de krappe arbeidsmarkt. Opeenvolgende hittegolven en aanhoudende droogte bemoeilijken na het bouwverlof evenwel de opstart van bouwactiviteiten. Dat blijkt uit een recente rondvraag van de Vlaamse Confederatie Bouw onder haar leden. Het gaat om een aanzienlijk productiviteitsverlies vanwege de specifieke weersomstandigheden en het tekort aan water.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...
Stad Gent en sectorfederaties ondertekenen Gents Charter Werftransport
Nieuwe Europese droneregels bieden opportuniteiten voor de industrie
Febetra niet blij met nieuwe wijzigingen inzake kilometerheffingen
Kent u deze online verkoopsite voor beton al?
Meer nieuws

WAAROM ER OPTIMISME HEERST BIJ VLAAMSE BOUWONDERNEMERS

Uit het jaarverslag van Bouwunie blijkt dat meer dan 80% van de Vlaamse bouwondernemers tevreden is met het huidige economische klimaat en de eigen bedrijfssituatie.
Lees meer

AANHOUDENDE HITTE EN DROOGTE BEMOEILIJKEN AANZIENLIJK BOUWACTIVITEITEN

Opeenvolgende hittegolven en aanhoudende droogte bemoeilijken na het bouwverlof de opstart van bouwactiviteiten. Dat blijkt uit een recente rondvraag van de Vlaamse Confederatie Bouw onder haar leden.
Lees meer

AANHOUDENDE GROEI VOOR VERHUUR VAN MOBIELE HOOGWERKERS

De wereldwijde markt voor de verhuur van mobiele hoogwerkers zit in de lift, en de sector doet het wederom beter dan de bredere bouwsector. Volgens de meest recente marktanalyse van de International Powered Access Federation (IPAF), is er een aanhoudend herstel op plekken die afgezien hebben tijdens economische recessies.
Lees meer

EXOSKELET ERGONOMISCH-TECHNOLOGISCHE DOORBRAAK IN DE BOUW

Werknemers die een zwaar beroep uitoefenen krijgen na verloop van tijd fysieke problemen. Uitval door ziekte of zelfs arbeidsongeschiktheid komt helaas regelmatig voor.
Lees meer

UNIZO OVER ARBEIDSDEAL: "BELANGRIJKE STAPPEN VOORUIT VOOR VERDER OVERLEG"

Unizo ziet in de zopas gesloten Arbeidsdeal belangrijke stappen vooruit om meer mensen te activeren en het vervroegd uittreden van werknemers uit de arbeidsmarkt tegen te gaan.
Lees meer

VLAAMSE CONFEDERATIE BOUW GEMATIGD POSITIEF OVER ENERGIEPLAN

De Vlaamse Confederatie Bouw reageert gematigd positief op het Energieplan dat voorgesteld werd door de minister van Energie. “We verwachten dat dit Energieplan ambitieuze doelstellingen naar voor schuift met betrekking tot de renovatie van bestaande woningen en de implementatie van de hernieuwbare energie", zegt directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, Marc Dillen.
Lees meer

NIEUW BOBCAT INSTITUTE VOOR UITGEBREIDERE TRAINING VAN DEALERS

Bobcat heeft de start van het nieuwe 'Bobcat Institute' aangekondigd. Het trainingsinstituut is flink uitgebreid, omdat het aantal cursussen voor de regionale Bobcat dealers de afgelopen tien jaar flink toegenomen is.
Lees meer

MRT 2470 BLACK EDITION VOOR DIDIER VOLCKE

Voor het 70-jarig bestaan van de officiële Manitou dealer heeft Didier Volcke de verhuurvloot uitgebreid met een roterende 7-tons verreiker uitgerust met o.a. een speciaal ontworpen asbestkooi.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Waarom er optimisme heerst bij vlaamse bouwondernemers

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be