5 september 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Gevelbekleding uit natuursteen verlijmen of verankeren?

120pxDe bevestigingswijze van een gevelbekleding uit natuursteen is afhankelijk van het formaat (gewicht) van de stukken, de plaatsingshoogte en de locatie, en vanzelfsprekend ook de steensterkte. Woningen aan de kust vangen bijvoorbeeld veel wind en zout, waardoor voor hun gevelbekleding strengere sterktewaarden gelden dan voor particuliere woningen in de stad. Tijdens het weekend van 8 en 9 september zal Matexpo op het terrein van een oude zandgroeve in Eigenbrakel voor het eerst de Demo Days organiseren. De nadruk ligt hierbij op het testen en demonstreren van meer dan zeventig graafmachines, trucks, kippers en breek- en zeefinstallaties.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Studiedomein bouw verliest 650 leerlingen op vier jaar tijd

Nood aan meer jongeren in bouwopleiding

Bouwsector erkent 1.500e onderneming voor duaal leren

Cursus basiskennis van beton te Leuven

De headlines bij de renovatie van appartementen

Meer nieuws

ZELF MACHINES EN VRACHTWAGENS TESTEN OP EERSTE DEMO DAYS

Op zaterdag 8 en zondag 9 september organiseert Matexpo de eerste editie van zijn Demo Days op de voormalige zandgroeve van Sodewa in Braine-l'Alleud. Een nieuw, tweejaarlijks event dat zich richt op professionele gebruikers van machines over verschillende sectoren en waarbij alles draait rond demonstraties en testen van werkende en rijdende machines in reële werkomstandigheden.
Volledig artikel lezen

GEVELBEKLEDING UIT NATUURSTEEN VERLIJMEN OF VERANKEREN?

De bevestigingswijze van een natuurstenen gevelbekleding is afhankelijk van het formaat (gewicht) van de stukken, de plaatsingshoogte en de locatie, alsook de steensterkte.
Volledig artikel lezen

EFFICIËNTER, PRAKTISCHER EN BETROUWBAARDER DAN OOIT

Met een maximaal toegelaten massa tot 5,5 ton, een grotere laadruimte tot 18,4 m³ en een ongeziene waaier aan aandrijfmotoren en varianten biedt de nieuwe Crafter klantgerichte functionaliteit en oplossingen voor dagelijkse transportopdrachten in alle bedrijfstakken.
Volledig artikel lezen

NATUURSTEEN KIEZEN: VANDIX TOONT EN INFORMEERT

Natuursteen is tijdloos. Het ziet er natuurlijk uit en straalt dat beetje luxe uit. Bovendien is natuursteen zeer duurzaam, dus is het uitermate geschikt voor toepassingen in de tuin.
Volledig artikel lezen

SEMINARIE BEHEER VAN VERONTREINIGDE BODEMS

Wanneer men beslist te bouwen of te renoveren in Brussel is het van essentieel belang vóór de ontwerpfase rekening te houden met de bodemtoestand. Een verontreinigde bodem vereist een sanering die vertragingen en meerkosten kan veroorzaken en soms zelfs de leefbaarheid van het project in gevaar kan brengen.
Lees meer

MEER EFFICIËNTIE IN PRODUCTIE VAN STAALCONSTRUCTIES

160pxLG Products NV splitste in januari 2018 op in twee bedrijven: LG Beton en Meco Metal. Meco Metal werd hierdoor een zelfstandig bedrijf en geniet sinds de splitsing alleen maar van voordelen.
Volledig artikel lezen

LAYHER BIEDT OPLEIDINGEN AAN

Als producent en leverancier van innovatieve steigersystemen weten we als geen ander hoe belangrijk het is om goed en veilig te werken. Om tegemoet te komen aan de deskundigheid die u specifiek nodig heeft in uw dagelijks werk, heeft Layher verschillende opleidingen.
Lees meer

MACHINEVERHUURBEDRIJF HOUDT OGEN OPEN VOOR NIEUWE OPPORTUNITEITEN

160pxU bent een vakman. U beschikt dus over de nodige tools om uw job volgens de regels van de kunst uit te oefenen. Maar toch heeft u soms wel eens een machine nodig, waarvan de aankoop onrendabel zou zijn omdat u die te weinig zou gebruiken.
Volledig artikel lezen

NIEUWE NORM NBN B 15-007 OVER ZICHTBETON

Dit is een studienamiddag rond de nieuwe norm NBN B15-007 die wordt georganiseerd door BBG, Febelcem, WTC, NBN en Fedbeton. Het gebruik van ter plaatse gestort beton biedt de mogelijkheid om structurele en esthetische eisen te combineren met het oog op de realisatie van elementen zoals wanden of kolommen waarvan het oppervlak zichtbaar blijft.
Lees meer

BOUW WERKT MEE AAN VEILIGE SCHOOLOMGEVING

Het nieuwe schooljaar is ingezet en de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Er is dus flink wat aandacht voor een veilige schoolomgeving. Terecht.
Lees meer

DEMOCO WERKT APPARTEMENT AF OP 7,5 DAGEN

Op maandag 13 augustus gaf Democo het startschot voor een opmerkelijk LEAN-experiment op de Rabotsite - waar WoninGent de bestaande woontorens vervangt door aantrekkelijke nieuwbouwappartementen.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Gevelbekleding uit natuursteen verlijmen of verankeren?

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be