19 september 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Snelbouwkranen brengen efficiëntie naar ongekende hoogte

120pxVandaag zijn bouwprojecten steeds vaker gebonden aan een strak tijdschema. Traditionele torenkranen vragen sowieso wat tijd om volledig opgebouwd te worden. Snelbouwkranen - of onderdraaiers - hebben door hun snelle ontvouwing en demontage dit nadeel niet, maar zijn wel beperkter in capaciteit. De binnenvaartsector transporteerde vorig jaar 72 miljoen ton goederen, goed voor 3,5 miljoen vrachtwagens en een marktaandeel van 15%. Dat aandeel wil De Vlaamse Waterweg nv tegen 2030 opdrijven naar 20%. InfraStructure had dan ook een boeiend gesprek met kersvers operationeel directeur Krista Maes over ambities, investeringen en fusies.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

6% meer faillissementen in de bouw

Aantal vacatures blijft stijgen

Het asbestprobleem in België: groter en gevaarlijker dan gedacht

Confederatie Bbouw wil aantal bedrijfsongevallen in de sector tegen 2020 halveren

Meer nieuws

Voor u gespot ...

Snel en gemakkelijk plaatsen van elk terras

De oplossing voor het gehele schuurproces

Nieuwe signalisatiekleding

Meer innovaties

SNELBOUWKRANEN BRENGEN EFFICIËNTIE NAAR ONGEKENDE HOOGTE

Vandaag zijn bouwprojecten steeds vaker gebonden aan een strak tijdschema. Traditionele torenkranen vragen sowieso wat tijd om volledig opgebouwd te worden. Snelbouwkranen - of onderdraaiers - hebben door hun snelle ontvouwing en demontage dit nadeel niet, maar zijn wel beperkter in capaciteit.
Volledig artikel lezen

STEEDS MEER OPPORTUNITEITEN IN BINNENVAARTSECTOR

Dat het met de mobiliteit van ons land de verkeerde kant uitgaat, is een open deur intrappen. We staan jaar na jaar steeds meer uren in de file. Niet zelden gaat de beschuldigende vinger in de richting van het talrijke vrachtverkeer in deze logistieke draaischijf van Europa.
Volledig artikel lezen

GEÏNDUSTRIALISEERDE STRATEGIE ZORGT VOOR STERKE EIGEN PRODUCTIE

160px“Ons assortiment bestaat vrijwel uitsluitend uit producten die we in eigen huis produceren. We willen met ons diamantgereedschap iets toevoegen aan de verdringingsmarkt waar het deel van uitmaakt."
Volledig artikel lezen

NIEUWSTE SNELMONTAGEBOUWKRAAN WORDT TOEGEVOEGD AAN VLOOT

160pxDe naam doet u misschien denken aan een topmodel uit de Boeing-vloot, maar dit keer spreken we over de nieuwste snelmontagebouwkraan van De Ceuster. De Limburgse Benelux-concessiehouder van het Italiaanse bouwkranenmerk Gru Dalbe pakt deze zomer uit met de voorstelling van de 45 meter lange DB747.
Volledig artikel lezen

VERKOOP, VERHUUR EN SERVICEVERLENING VOOR VERTICAAL TRANSPORT

160pxVoor Verhelst Machines is service geen holle term. Deze betrouwbare aanbieder van oplossingen voor verticaal transport gaat immers prat op de gebruiksvriendelijkheid, de goede werking en de bedrijfszekerheid van ieder product in het portfolio.
Volledig artikel lezen

UITGEBREID ASSORTIMENT ARBEIDSMIDDELEN VOOR TIJDELIJKE WERKZAAMHEDEN OP HOOGTE

160pxWie vaak op grote hoogte werkt weet het: veiligheid is een basisvereiste. Er gebeuren in de bouw nog te veel ongelukken met een val van hoogte van personen of voorwerpen.
Lees meer

EERSTE EDITIE DEMO DAYS OVERTREFT DE VERWACHTINGEN

Demo Days powered by Matexpo sloot zondagavond 9 september af met maar liefst 3.878 bezoekers wat ruim boven de doelstelling van 3.000 lag die de organisatie had vooropgesteld.
Lees meer

TOMMELEIN PLEIT BIJ EUROCOMMISSARIS VOOR BTW-VERLAGING VOOR SLOOP

De federale en Vlaamse energieminister en vertegenwoordigers van de Waalse en Brusselse energieministers ontmoetten op 4 september 2018 Europees Commissaris van Energie en Klimaat Miguel Cañete.
Lees meer

EEN VERLAAGD TARIEF VOOR PRODUCTEN OP BASIS VAN GERECYCLEERDE MATERIALEN?

De afval- en recyclagesector steunt het initiatief van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein om het btw-tarief voor sloop en heropbouw te verlagen tot 6%, en wil het verder doortrekken naar het gebruik van gerecycleerde materialen.
Lees meer

MANAGING DIRECTOR KRIS VOCHTEN KONDIGT VERTREK AAN

Kris Vochten (52) heeft aangekondigd dat hij per 1 oktober 2018 zijn functie als managing director van SMT Belgium nv neerlegt. Na een start als salesmanager in oktober 2000, werd Vochten in 2007 benoemd tot managing director met de missie creativiteit en zakelijkheid te combineren en het bedrijf te professionaliseren.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Snelbouwkranen brengen efficiëntie naar ongekende hoogte

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be