28 november 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Zijn jij en je werknemers afdoende beschermd tegen asbest?

120pxIn Schotland werd een boilerfabrikant afgelopen zomer veroordeeld voor het maken van secundaire asbest­slachtoffers. Aanleiding was het overlijden van Adrienne Sweeney in 2015. Jarenlang had deze vrouw haar echtgenoot, die in de fabriek werkzaam was, bij thuiskomst geknuffeld, waardoor ze herhaaldelijk aan de asbestpartikels op zijn werkkledij was blootgesteld en uiteindelijk kanker ontwikkelde. Een treffend voorbeeld van de verregaande en verwoestende gevolgen van asbest - niet alleen voor werknemers, maar net zozeer voor hun naasten én werkgevers - maar hopelijk ook een incentive om het beter te doen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Het minste risico op asbest vraag aangepaste bescherming

Vijf vitale principes bij pbm's voor asbestverwijdering

Aandachtspunten bij plaatsing groendaken

Wanneer moet u voor veiligheidsglas opteren?

Relevant nieuws uit de sector ...

Sociale fraude in bouw wordt stapsgewijs aangepakt

Bouwen wordt duurder

FeMa reageert op prijsstijging bouwmaterialen

Veralgemening 6% btw op sloop en heropbouw

Uniek cloudplatform transformeert de vastgoedmarkt

Meer nieuws

DE JUISTE PBM'S KUNNEN UW LEVEN REDDEN - EN OOK DAT VAN UW NAASTEN

Persoonlijke beschermingsmiddelen vormen zowel voor reguliere aannemers als voor erkende asbestverwijderaars een centrale pijler in het veilig verwijderen van asbestproducten.
Volledig artikel lezen

VIJF VITALE PRINCIPES BIJ PBM'S VOOR ASBESTVERWIJDERING

Het gebruik van aangepaste PBM's alleen is niet voldoende om een arbeider tegen asbest te beschermen. Een belangrijk aandachtspunt, en een waar nog erg veel tegen gezondigd wordt, is het correcte gebruik van die middelen.
Volledig artikel lezen

OVER DE JUISTE POORTEN DENK JE BEST HEEL GOED NA

160pxDe Martin Vandereyt Group heeft de wind in de rug. Dat zie je meteen als je er aankomt. Het familiebedrijf heeft zijn bedrijfsterrein in Zonhoven gevoelig uitgebreid. Over álles is goed nagedacht, en bovenal is er voor kwaliteitsmaterialen gekozen. Logisch toch, voor zo'n gevestigde waarde in de bouwsector?
Volledig artikel lezen

VLAAMSE ARCHITECTEN OP BEZOEK BIJ DUITSE SYSTEEMFABRIKANT

Eind september organiseerde Schüco in samenwerking met architectenkoepel NAV een tweedaagse studiereis voor architecten en journalisten naar Düsseldorf en Bielefeld.
Volledig artikel lezen

AANDACHTSPUNTEN BIJ PLAATSING GROENDAKEN

Bij het ontwerpen van een groendak zijn er nogal wat aandachtspunten waar best rekening mee gehouden wordt. We staan even stil bij enkele richtlijnen en geven aan waar op gelet moet worden.
Volledig artikel lezen

WANNEER MOET U VOOR VEILIGHEIDSGLAS OPTEREN?

De term veiligheidsglas slaat zowel op de veiligheid van personen als op het inbraakwerend karakter van het glas. Het geeft namelijk niet alleen betere bescherming tegen verwondingen bij glasbreuk, maar helpt dus ook tegen inbraak en vandalisme.
Volledig artikel lezen

AFVAL- EN RECYCLAGESECTOR STEUNT ASBESTAFBOUWPLAN

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege heeft beslist om burgers financiële steun te bieden voor asbestsaneringswerken. Naar schatting 70 tot 90% van alle gebouwen die voor 2001 werden gebouwd, bevatten asbest.
Lees meer

KASECO BOUWT EERSTE AUTONOME BIO-ECOLOGISCHE KASWONING IN BELGIË

Begin november werd in het West-Vlaamse Rekkem de eerste kaswoning in België voorgesteld. Het gebouw is opgetrokken uit bio-ecologische materialen en bestaat uit een houtskeletwoning omgeven door een serre, vertrekkend vanuit het cradle-to-cradleprincipe van het circulaire bouwen.
Lees meer

INFRATECH EN MATEXPO LANCEREN NIEUWE VAKBEURS: TECHNI-MAT

InfraTech en Matexpo slaan de handen ineen en lanceren in maart 2020 de nieuwe vakbeurs Techni-Mat. Deze nieuwe beurs, over technieken en materialen voor infra en ruwbouw, kwam tot stand naar aanleiding van een concrete behoefte uit de bouwsector.
Lees meer

MEER DAN 100 DEELNEMERS VOOR DE SHOP DESIGN AWARDS!

Professional Media Group organiseert, in samenwerking met 19 vakbladen, de eerste editie van de Belgium Shop Design Awards! Deze wedstrijd zet de winkeliers in de kijker voor hun investering in een nieuwe of vernieuwde winkel en belonen de beste projecten in 9 categorieën. De winnaars worden op 21 februari bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.

Deelnemende bedrijven

Word sponsor

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Zijn jij en je werknemers afdoende beschermd tegen asbest?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be