6 maart 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Aandachtspunten bij het gebruik van een ladder als werkpost

120pxVoor werken op grote hoogte is een ladder allerminst de ideale werkpost. Soms is het echter het enige arbeidsmiddel dat kan worden gebruikt. Gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop werkzaamheden op een ladder veiliger kunnen verlopen. Staalbouw dient niet enkel om een huis of appartement te bouwen, het kan ook zonder problemen worden toegepast om bestaande gebouwen te renoveren of uit te breiden (d.m.v. een aanbouw of een optopping). Daarnaast zit het gebruik van staalbouw als modulaire bouwoplossing in de lift. Bladlood is een goede keuze voor een optimale waterkering in muren, boven kozijnen, op daken en bij dakkapellen. De plaatsing van bladlood is relatief eenvoudig, maar toch worden er af en toe fouten gemaakt.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Bouwmaterialenhandel klaar voor toekomst

Doorgedreven klimaatplan boost tewerkstelling en bouw

Nieuw wetboek van vennootschappen en verenigingen goedgekeurd

Vlaming bouwt en verbouwt energiezuiniger dan wettelijk verplicht

Duitse bouwmachine-industrie eist stabiele randvoorwaarden in Europa

Meer nieuws

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET GEBRUIK VAN EEN LADDER ALS WERKPOST

Voor werken op grote hoogte is een ladder allerminst de ideale werkpost. Soms is het echter het enige arbeidsmiddel dat kan worden gebruikt. Gelukkig bestaan er verschillende manieren waarop werkzaamheden op een ladder veiliger kunnen verlopen.
Volledig artikel lezen

STAALBOUW HAAST OVERAL INZETBAAR

Staalbouw dient niet enkel om een huis of appartement te bouwen, het kan ook zonder problemen worden toegepast om bestaande gebouwen te renoveren of uit te breiden (d.m.v. een aanbouw of een optopping). Daarnaast zit het gebruik van staalbouw als modulaire bouwoplossing in de lift.Volledig artikel lezen

VAAK VOORKOMENDE FOUTEN BIJ DE PLAATSING VAN BLADLOOD

Hoewel het plaatsen van bladlood op zich zeer eenvoudig is, worden er af en toe toch fouten bij gemaakt. In dit artikel geven we een overzicht van de meest voorkomende valkuilen en de bijhorende oplossingen.
Volledig artikel lezen

4 APRIL 2019: UITREIKING SANILEC AWARDS 2019

Op donderdagavond 4 april is het zo ver. De Sanilec Awards zet met deze eerste editie het kruim van de Belgische installatiesector in de bloemetjes. Het event vindt plaats in de HippoLoggia te Waregem.
Lees meer

AANDACHT VOOR WOMEN IN CONSTRUCTION

Van 3 tot 9 maart 2019 is het Women in Construction (WIC) Week. Dat initiatief werd in het leven geroepen door de National Association of Women in Construction (NAWIC) om de stereotypen waarmee vrouwen te maken hebben op het vlak van carrières te doorbreken.
Lees meer

MIEKE FRIJTERS IS VROUWELIJK ONDERNEMER VAN HET JAAR

Mieke Frijters van ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. ATF is een familiebedrijf met ruim 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen.
Lees meer

GREEN DEAL VOOR CIRCULAIRE ECONOMIE

Meer dan 60% van de CO2-uitstoot heeft te maken met de materialen die worden gebruikt in de bouwsector. De circulaire economie biedt oplossingen om die impact te verlagen.
Lees meer

STRABAG ZET TIJDELIJKE MOBIELE BETONCENTRALE IN

Strabag zet een 'Bonton' (drijvende betoncentrale) in voor de levering van 1.500 m³ beton op haar project A5 Cadix. Het bouwteam Strabag - CIP - ELD - Sergison & Bates - Bovenbouw - Bulk - ABT - Stabo kiest voor een drijvende mobiele betoncentrale om het transport op de baan tot een minimum te beperken.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Aandachtspunten bij het gebruik van een ladder als werkpost

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be