3 april 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Gemak en comfort primeren bij minigraafmachines

120pxOndanks wat hun naam doet vermoeden, tonen mini­graafmachines zich groots bij tal van toepassingen. Deze krachtige manusjes-van-alles herbergen heel wat vermogen in een compacte behuizing. Maar wat zijn nu de mogelijkheden wanneer u een investering overweegt? Tegenwoordig moeten sloopuitrustings­stukken tot heel wat in staat zijn. Ze moeten niet alleen oude gebouwen kunnen slopen, ze worden ook aan­gewend voor de afbraak van kunstwerken, sluizen enz. Om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn er allerlei systemen die voor specifieke afbraakwerken kunnen worden ingezet. Pvc-dakbanen bieden enkele interessante voordelen. Ook gaat het product lang mee, naargelang de dikte 15 tot 35 jaar. Maar dan moeten de dakbanen wel voldoende weekmakers bevatten, goed aangebracht en correct onderhouden worden.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Gerichte maatregelen moeten aanzetten tot meer renovaties

Op twee na zachtste bouwwinter van de eeuw

Omscholing in bouwsector wordt fiscaal aangemoedigd

Durabrik krijgt opnieuw erkenning als beste werkplek

Vlaams ruimtebeslag gestegen naar 33%

Meer nieuws

GEMAK EN COMFORT PRIMEREN BIJ MINIGRAAFMACHINES

Ondanks wat hun naam doet vermoeden, tonen minigraafmachines zich groots bij tal van toepassingen. Deze krachtige manusjes-van-alles herbergen heel wat vermogen in een compacte behuizing en geven u als aannemer de kans om ook die klussen aan te gaan die in eerste instantie eerder wat te uitdagend leken.
Volledig artikel lezen

SLOOPUITRUSTINGSSTUKKEN WINNEN AAN GROOTTE EN KRACHT

Tegenwoordig moeten sloopuitrustingsstukken tot heel wat in staat zijn. Ze moeten niet alleen oude gebouwen kunnen slopen, ze worden ook aan­gewend voor de afbraak van kunstwerken, sluizen enz.
Volledig artikel lezen

PVC-DAKAFDICHTING VEREIST VOLDOENDE WEEKMAKERS

Pvc-dakbanen bieden enkele interessante voordelen. Zo valt het product snel en dus goedkoop te plaatsen, is het licht en zeer dampopen, zet het erg goede brandprestaties neer, valt het vlot te recycleren … Ook gaat het product lang mee, naargelang de dikte 15 tot 35 jaar.
Volledig artikel lezen

NIEUWE WEBSITE VOOR LG-BETON, ONDERDEEL VAN ALTEZ CONSTRUCTION GROUP

Door de opsplitsing van LG-Products zijn twee bedrijven ontstaan: LG-Beton en Meco Metal, twee zelfstandige bedrijven die onderdeel zijn van de Altez Construction Group.
Lees meer

CIRCULAIR BOUWEN ZET KLASSIEK BOUWPROCES OP ZIJN KOP

Bouwen wordt almaar duurder, grondstoffen schaarser en de CO2-uitstoot van gebouwen doorheen hun levenscyclus moet drastisch omlaag. 'Duurzaam bouwen' volstaat niet langer, wie futureproof wil bouwen moet circulair denken.
Lees meer

3D-PRINTER STOOMT BOUWSECTOR KLAAR VOOR TOEKOMST

Op Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in Westerlo, staat de grootste 3D-printer ter wereld klaar om een huis met twee verdiepingen te printen.
Lees meer

TOEKOMSTGERICHT TRANSPORTEREN VIA HET WATER

Op donderdag 21 maart 2019 verzamelden ondernemers uit Vlaanderen en Nederland in het bezoekerscentrum van North Sea Port in Gent. Daar hield waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv een binnenvaartevent voor huidige en toekomstige ondernemers in samenwerking met Waterwegen & Zeekanaal vzw, POM Oost-Vlaanderen, Voka Oost-Vlaanderen en North Sea Port.
Lees meer

MAATSCHAPPELIJKE KOSTEN VAN VERSPREIDE BEBOUWING VOOR HET EERST BECIJFERD

De maatschappelijke kosten voor infrastructuur, mobiliteit en open ruimte liggen een stuk hoger buiten de gebieden met stedelijke kenmerken. Dat blijkt uit een studie die het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid met ondersteuning van VITO uitvoerde naar de graad van verspreide bebouwing in Vlaanderen en de daaraan verbonden maatschappelijke kosten.
Lees meer

NIEUWE WOONPROJECTEN OVERWEGEND OP HERGEBRUIKTE SITES

De Vlaamse overheid heeft een tweede rapport 'Landgebruik en Ruimtebeslag in Vlaanderen' uitgebracht. Uit analyse van dat rapport blijkt dat 68% van de bijkomende ruimte-inname door wonen gerealiseerd werd op bestaande sites en bijgevolg onder hergebruik van harde bestemmingen valt.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Gemak en comfort primeren bij minigraafmachines

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be