3 mei 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

Gebruik totaalstation niet langer enkel en alleen voor landmeter

120pxAangezien GNSS-ontvangers enkel werken waar een satellietverbinding kan bewerkstelligd worden, kan er voor het opmeten van de spreekwoordelijke laatste centimeter beroep worden gedaan op het totaalstation. Omdat ook de digitale omwentelingen in de bouwsector weerklank kennen in de werking van dit technisch vernuft, valt deze professionele technologie tegenwoordig niet meer weg te denken in het bouwbedrijf.

Modulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat. De toepassingen van deze techniek laten zich breed vertalen.

Kunststof tegeldragers maken schoon schip met de traditionele terrasopbouw. Het zwevende karakter van dit type gedragen vloer opent tal van deuren richting afwa­tering, snelheid van opbouw en vooral flexibiliteit

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector ...

Aanpassing Vlaamse regelgeving asbest noodzakelijk

Loonlastenverlaging ploegenarbeid goedgekeurd

22% meer bouwvergunningen in 2018

Vierde editie van de projectoproep be.exemplary is een feit!

Kwaliteit Porotherm Dryfix geattesteerd

Meer nieuws

GEBRUIK TOTAALSTATION NIET LANGER ENKEL EN ALLEEN VOOR LANDMETER

Bij het exact bepalen van een positie zijn diverse oplossingen mogelijk. De 'nieuwe' standaard bij het inmeten en uitzetten van uitlijningen op de werk­plaats is echter gps en dan vooral in combinatie met het totaalstation.
Volledig artikel lezen

MODULAIRE HOUTSKELETBOUW MAAKT CIRCULAIRE ECONOMIE MOGELIJK

Modulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat, die geprefabriceerd worden in het atelier van de fabrikant. Vervolgens worden ze ter plaatse gekoppeld en verder afgewerkt tot één gebouw.
Volledig artikel lezen

TEGELDRAGERS MAKEN EEN ALTERNATIEVE TERRASOPBOUW MOGELIJK

Kunststof tegeldragers maken schoon schip met de traditionele terrasopbouw, die voornamelijk op een zwaar betonnen substraat was gebaseerd. Het zwevende karakter van dit type gedragen vloer opent bovendien tal van deuren richting afwa­tering, snelheid van opbouw en vooral flexibiliteit.
Volledig artikel lezen

HOE EEN OPTIMALE LICHTINVAL BEKOMEN MET ZONWERENDE BEGLAZING?

In het streven naar energieneutraal bouwen wordt het S-peil, de indicator van de energetische kwaliteiten van een gebouwschil, steeds belangrijker. Om een optimale score te bekomen, zou het glasoppervlak van gebouwen in feite beperkt moeten blijven, maar dat strookt niet met de nood aan transparantie en natuurlijk licht die alom heerst.
Volledig artikel lezen

CIRCULAIR BOUWEN ZET KLASSIEK BOUWPROCES OP ZIJN KOP

Bouwen wordt almaar duurder, grondstoffen schaarser en de CO2-uitstoot van gebouwen doorheen hun levenscyclus moet drastisch omlaag. 'Duurzaam bouwen' volstaat niet langer, wie futureproof wil bouwen moet circulair denken.
Lees meer

TOTEM EN CIRCULARITEIT OP BUILDUP

TOTEM laat bouwactoren toe om vanaf de ontwerpfase inzicht te krijgen in de materiaalimpact van een gebouw. Sinds de lancering van deze tool focust ir. Roos Servaes (OVAM) op de 'materiaalprestatie van gebouwen' via levenscyclusanalyse van materialen binnen een gebouwcontext.
Volledig artikel lezen

HERGEBRUIK VAN CONSTRUCTIE-ELEMENTEN: MOGELIJKHEDEN EN UITDAGINGEN ANNO 2019

Ir. Lionel Billiet en ir. arch. Arne Vande Cappelle (Rotor) zullen op BuildUp aan de hand van verschillende referentieprojecten een beeld schetsen van de stand van zaken binnen de hergebruiksector vandaag de dag.
Volledig artikel lezen

ONTDEK WIE VAN UW COLLEGA'S REEDS IS INGESCHREVEN VOOR BUILDUP!

Nog niet ingeschreven voor het unieke kennis- en netwerkevent BuildUp rond het thema circulair bouwen? U bent nog niet te laat, registreer u snel want de plaatsen zijn beperkt! Op 23 mei maakt u er kennis met de voorlopers in het circulair ontwerp- en bouwproces.
Volledig artikel lezen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Gebruik totaalstation niet langer alleen voor landmeter

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be