15 november 2017

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

Lees online

ONLINE MAGAZINE: HOE DE GEBOUWSCHIL LUCHTDICHT MAKEN

Met de beslissing van de Vlaamse regering om het K-peil te vervangen door een meer omvattend S- of schilpeil, ligt er alweer extra druk op het correct ontwerp en de oordeelkundige uitvoering van de gebouwschil. Een goede luchtdichtheid mag daarbij uiteraard niet ontbreken. In dit Online Magazine leest u meer over de belangrijkste luchtdichtingsproducten, en ontdekt u wat u er in de toekomst nog van kan verwachten.

Ander sectornieuws
Europese verhuurmarkt kent goede cijfers
Stadskanker maakt plaats voor bruisend stadsdeel Turnova
Eerste Belgische eco vakantieresort
Gebruik van de vijfde gevel in opmars
Meer …

Werfuitrusting
Nieuwste generatie generatoren
Nieuwe mobiele graafmachine onder alle omstandigheden inzetbaar
Veelzijdige werkbak vanuit cabine te bedienen
Meer …

S-peil vervangt K-peil in nieuwbouwwoning

De Vlaamse regering besliste om het S-peil (schil-peil) als indicator te gebruiken voor de isolatie- en ventilatiewaarde van een nieuwbouwwoning. Het S-peil vervangt het K-peil en de Netto Energie Behoefte (NEB).
Lees meer

Hoe de gebouwschil luchtdicht maken?

Een luchtdichte afwerking, zeker in de nieuwbouw valt er niet meer aan te ontsnappen. Om het gewenste E-peil te halen, is luchtdicht bouwen een noodzaak. Om naden en kieren te sluiten, zijn er allerlei producten op de markt, elk met hun eigen toepassingen en aandachtspunten bij de applicatie.
Lees het artikel

Lees ook:
Hoe duurzaam is luchtdichtheid?

Hoe nieuwe opzegtermijnen van bouwvakarbeiders berekenen?

Vanaf 1 januari 2018 gelden dezelfde opzegtermijnen voor alle werknemers, of ze nu arbeider of bediende zijn en ongeacht de sector waarin ze werken. Dat betekent dat de opzegtermijnen van bouwvakarbeiders (arbeiders die onder paritair comité 124 vallen) binnenkort sterk zullen stijgen.
Lees meer

Steen bouw- & dakwerken wil dakexpertisecentrum worden

Lawrence Steen (Steen bouw- & dakwerken) is klaar voor de toekomst. In 2010, na het plotse overlijden van zijn vader, nam Steen samen met zijn broer Lode het familiebedrijf in dak- en metselwerken over. Sindsdien is de ambitie beginnen groeien.
Lees het interview

Belgian Roof Day enige Belgische b2b-beurs voor de dakensector

Op vrijdag 24 november vindt in hal 1, 2 en 3 van Brussels Kart Expo de achtste editie van Belgian Roof Day plaats. De gratis vakbeurs is de enige Belgische b2b-beurs voor de dakensector en daardoor hét netwerkevenement voor geïnteresseerden in deze bouwtak.
Lees de voorbeschouwing

'Discussies' houden ondernemers wakker

Ondernemers worstelen met heel wat uitdagingen en verantwoordelijkheden. Maar waar ze het meest van wakker liggen, zijn conflicten met diverse stakeholders: klanten, leveranciers, administraties, de fiscus .
Lees meer

Video: onthulling supermobiele snelmontage bouwkraan DB20 Stradale

 VIDEODe supermobiele snelmontage bouwkraan van De Ceuster & Co, de DB20 Stradale, is zelfs de snelst monteerbare en mobiele bouwkraan uit het gamma. Bijgevolg doet ze perfect dienst voor renovatiewerken, dakwerken en andere karweien.
Bekijk de video

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Online Magazine: Hoe de gebouwschil luchtdicht maken

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be