7 februari 2018

VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDit zijn de bouwoplossingen van morgen

Terwijl in Hollywood de oscarkoorts begint te woeden, zet ook de bouwsector dit voorjaar weer haar meest innovatieve spelers, producten en bouwmethodes in de bloemetjes. In dit online magazine maakt u alvast kennis met de winnaars van de Gouden Baksteen en de Intermat Innovation Awards, en ontdekt u welke start-ups u het komende jaar absoluut in de gaten moeten houden.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Actueel
Investeringshonger Vlaamse kmo's piekt
Unizo positief over wetsontwerp aanvullend pensioenopbouw
Openheid voor collectieve woonvormen groeit
Aantal Euro 6-vrachtwagenkilometers verdubbeld
Meer nieuws

Goed uitgerust op de werf
Tast de grenzen van architectuur af met deze gevelsteencollectie
Stabiele metingen gegarandeerd
Snel en efficiënt boren in metselwerk en beton
Meer innovaties

DOSSIER: Dakelementen brengen e-peil naar beneden

Hoewel dakelementen al sinds de jaren 70 bestaan, zijn ze in België - zeker in vergelijking met Nederland - minder verspreid. Deze vaststelling kan deels verklaard worden door het terughoudende, meer conservatieve karakter van de Belg, alsook door de keuze voor meer complexe bouwconstructies en dakindelingen.
Volledig artikel lezen

DOSSIER: Systeembekisting schept ruimte voor creativiteit

Terwijl het gebruik van beton in de particuliere woningbouw vroeger slechts sporadisch opdook, is die markt nu in volle ontwikkeling. Een van de redenen daarvoor is dat er nu meer kelders en ondergrondse ruimtes worden gebouwd die als leefruimtes dienstdoen.
Volledig artikel lezen

Dit zijn de drie innovatiefste bouwstart-ups

Acht start-ups haalden op 11 januari alles uit de kast om vier professionals uit de bouw te overtuigen dat zij het grootste groeipotentieel hebben. Daaruit moest de jury bestaande uit Bas van de Kreeke, Paul Kumpen, Jan Folens en Peter Bertels de drie innovatiefste start-ups selecteren.
Lees meer

Gratis naar Intermat Parijs dankzij InfraStructure

Ga gratis naar Intermat Parijs dankzij uw vakblad InfraStructure! Gebruik hiervoor de promotiecode INFRAMAIL bij het aanvragen van uw badge.
Lees meer

Winnaars Intermat Innovation Awards 2018 bekend

De internationale vakbeurs voor bouw en infrastructuur Intermat, kondigde op donderdag 18 januari in Parijs de winnaars van de Intermat Innovation Awards aan. Uit de 90 inzendingen werden dertien prijswinnaars geselecteerd.
Lees meer

DACH+HOLZ 2018 komt eraan

DACH+HOLZ zal zijn bezoekers alweer heel wat mogelijkheden geven om zich te informeren, te bespreken en te beleven. De vakbeurs is dan ook hét internationale platform voor dakwerkers en schrijnwerkers.
Volledig artikel lezen

Blije gezichten op de nieuwjaarstoespraak van Sigma

Op de nieuwjaarstoespraak van Sigma op 23 januari 2018 in museum Autoworld te Brussel werd het succes van het afgelopen jaar in de verf gezet. Het jaar 2017 was voor de federatie nog een pak beter dan het jaar voordien.
Lees meer

Gouden Baksteen gaat naar Karel Van Eetvelt

Bouwunie reikt de Gouden Baksteen uit aan Karel Van Eetvelt, ex-gedelegeerd bestuurder van Unizo en ex-gedelegeerd bestuurder van Bouwunie. De prijs dient als 'lifetime achievement award' voor hetgeen hij in de voorbije jaren verwezenlijkt heeft voor het ondernemerschap en de bouwsector.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen
Dit zijn de bouwoplossingen van morgen

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be