naar top
Menu
Logo Print

Woning omgetoverd dankzij natuurlijk daglicht

Christophe en Stéphanie hadden na de geboorte van hun derde kind nood aan een ruimer huis. Ze breidden recent de achterkant van hun woning uit en investeerden tegelijk in nieuwe (plat)dakvensters. Dankzij meer daglicht, vergroot het perspectief van de kamers en lijken de ruimtes groter. “Overal is er nu daglicht, waardoor de woning veel aangenamer is om in te leven”, vertelt Christophe.
De kamer van zoon Louis werd als eerste onder handen genomen. Ze bevindt zich onder het dak en heeft een laag schuin plafond, waardoor het zicht naar buiten en de lichtinval voorheen beperkt waren. “Daarom besloten we het dak te verhogen en zo de kamer te vergroten”, aldus mama Stéphanie. We kozen daarvoor het Velux platdakvenster met CurveTech®-technologie: het gebogen glas zorgt dat regenwater goed wegstroomt en garandeert een optimale lichtinval. De elektrische Integra®-versie heeft ook een ventilatiefunctie, waardoor de verluchting vanop afstand geregeld kan worden, net zoals de verduistering aan de binnen- en buitenkant. Het systeem is ook uitgerust met een regendetector, waardoor het venster automatisch kan worden gesloten als het begint te regenen.
Vervolgens was de kamer van dochter Victoria aan de beurt. Een klein verticaal raampje bood er veel te weinig licht. “Uiteindelijk hebben we twee grote dakvensters naast elkaar geplaatst, voor meer licht en een aangenamer gevoel in de kamer”, vertellen de ouders. Tot slot werd ook de traphal aangepakt. Daar was geen enkel raam, en tot op het gelijkvloers was er dus ook amper lichtinval. Bovenaan de trap werden twee nieuwe Velux dakvensters geïnstalleerd, de hoge plaatsing ervan zorgt voor een schoorsteeneffect. Aangezien warme lucht stijgt, is er nu een goede ventilatie in de traphal.

VELUX

VELUX

+3210420909
+3210416802