naar top
Menu
Logo Print

BuildUp: thema circulair bouwen

‘Duurzaam bouwen’ volstaat niet langer, wie futureproof wil bouwen moet circulair denken. De bouwsector staat dan ook voor een disruptieve revolutie: circulair bouwen dwingt alle stakeholders tot een geïntegreerde aanpak van innovatieve bouwprocessen, maar biedt tegelijk ook volop kansen voor nieuwe businessmodellen en samenwerkingsvormen.

BuildUp brengt daarom de voorlopers en specialisten op vlak van circulair bouwen samen voor een thema- en netwerkdag waar intensief kennis wordt gedeeld. Met boeiende lezingen, technische innovaties en inspirerende oplossingen wordt dieper ingegaan op de rol van de diverse actoren binnen het circulaire ontwerp-, bouw- en renovatieproces.

Kom op 23 mei 2019 tijdens BuildUp kennis maken met de bijna 300 deelnemers aan de Green Deal Circulair Bouwen en neem voorsprong in het circulaire ontwerp- en bouwproces!

Schrijf nu in!

Programma:
12.00 u. - 13.30 u.: Netwerkmoment met gezonde lunch
13.30 u.:
– Ontwerprichtlijnen voor veranderingsgericht bouwen (prof. dr. ir. arch. Mieke Vandenbroucke – VIBE)
– Circulair bouwen: van ontwerp naar uitvoering (ir. arch. Jona Van Steenkiste – BB)
– Totem en circulariteit (ir. Roos Servaes – OVAM)
15.00 u.: Koffiepauze
15.30 u.:
– Hergebruik van constructie-elementen: mogelijkheden en uitdagingen anno 2019 (ir. Lionel Billiet & ir. arch. Arne Vande Cappelle – Rotor)
– Eerste autonome bio-ecologische kaswoning in België (arch. Koen Vandewalle – Kaseco)
– Praktijkervaring uit pilootprojecten BAMB / Reburg: the world’s most circular city (dr. ir. arch. Wim Debacker – VITO)
17.00 u.: Netwerkreceptie


Praktisch: do. 23 mei 2019 in campus Schoonmeersen te Gent. Deelname is gratis voor medewerkers van architecten- en studiebureaus en bouwprofessionals.

BuildUp is door de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten erkend als permanente vormingsactiviteit.

Alle info over dit event via http://buildup.pmg.be

Schrijf nu in!

Partners van BuildUp: AVC, Fermacell, Gyproc, Knauf, Rockpanel, Rockwool, Siniat & Tata Steel