Hyundai Construction Equipment viert 25-jarig jubileum in Europa

Nieuw state-of-the-art Europees hoofdkantoor in Tessenderlo

Hyundai
De allereerste in België gebouwde graafmachine op wielen heeft eindelijk een thuis gevonden in de HCEE showroom

Hyundai Construction Equipment blijft in beweging, dat blijkt duidelijk uit sleutelmomenten zoals de omvorming tot een onafhankelijk bedrijf in 2017, de formulering van de wereldvisie voor 2023 en de recente uitreiking van de Technical Innovation Award voor de nieuwe wiellader. De groei van HCEE verliep echter geleidelijk. De geschiedenis van Hyundai gaat terug tot Korea in 1947, toen de heer Ju Yung Chung een klein constructiebedrijf opzette. Hyundai Heavy Industries werd in 1972 opgericht als scheepsbouwbedrijf. In de jaren daarop werden andere bedrijfsdivisies toegevoegd, zoals Offshore, Marine Engine, Industrial Plant, Electro Electric Division en Green Energy. De divisie voor bouwmachines werd in het midden van de tachtiger jaren van de vorige eeuw opgezet. Tegen het eind van de jaren negentig begon Hyundai ook met de ontwikkeling van vorkheftrucks.
In 1995 betrok HCEE in Geel de gerenoveerde gebouwen van een voormalig metaalconstructiebedrijf onder de naam Hyundai Heavy Industries Europe NV. Deze naam bleef tot september 2017, toen werd gekozen voor de benaming Hyundai Construction Equipment Europe NV. Deze naamswijziging viel samen met de verhuizing vanuit Geel naar een gloednieuw bedrijfsterrein met een oppervlak van 81.000 m² in Tessenderlo. Door de successen in Europa ontgroeide de onderneming de locatie na 20 jaar. Dankzij de verhuizing naar de nieuwe faciliteit in Tessenderlo in oktober 2017 kon HCEE de leveringscapaciteit van machineonderdelen verdubbelen, klanten verwelkomen en de commerciële en technische trainingen voor het dealernetwerk sterk uitbreiden.
In januari 2020 krijgt HCEE voor de nieuwe HL960A de Technical Innovation Award toegekend, in de categorie 'middelgrote wielladers'. De HL960A staat als prijswinnaar centraal op de stand van Hyundai op de Samoter-beurs in maart 2020 (Italië).

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.