Online magazines

20 januari 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
6 tips voor het plaatsen van spouwmuurisolatie
Om vandaag energiezuinig te bouwen en morgen bijna-energieneutraal te zijn, is de spouwmuur een belangrijk element geworden. Duurzaamheid, brandveiligheid en slanker bouwen spelen een steeds belangrijkere rol in de keuze van nieuwbouwprojecten.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Om vandaag energiezuinig te bouwen en morgen bijna-energieneutraal te zijn, is de spouwmuur een belangrijk element geworden. Duurzaamheid, brandveiligheid en slanker bouwen spelen een steeds belangrijkere rol in de keuze van ...
Geniet van zuivere lucht met de mobiele 4-in-1-luchtreiniger. Deze luchtreiniger maakt realtime detectie van de luchtkwaliteit mogelijk en beschikt over de meerdere luchtzuiveringstechnologieën.
Een buitengevelisolatiesysteem met een decoratieve pleisterafwerking of een harde bekleding, beter bekend als ETICS, is in de laatste jaren aan een opgemerkte opmars bezig. Ook in ons land wint het aan populariteit bij zowel nieuwbouw als renovatie.
Profiteer meteen van de saloncondities op de Fiat Fiorino, Doblo, Talento en Ducato. Het loont de moeite!
Het isoleren van buitenmuren gebeurt het best aan de buitenkant of via de spouw. Indien onmogelijk, kan er ook via de binnenzijde geïsoleerd worden. De techniek is niet populair, omdat hij een risico op bouwschade met zich meebrengt.
Bij dubbelwandige constructies worden één of twee lagen PIR/PUR isolatieplaten tussen de binnen- en buitenmuur geplaatst. Deze platen moeten tegen vocht worden beschermd.
CBS Beton uit Wielsbeke heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor grote keerwanden. Het systeem is gebaseerd op de beproefde ReCon Walls prefabblokken en werd ontwikkeld door het CBS ReCon Walls team.
Het baksteenbedrijf Vandersanden en de Nederlandse producent van prefab casco’s IIBO tillen prefab bouwen naar een hoger niveau. Ze gaan samenwerken om voortaan keramisch afgewerkte gevels toe te voegen aan de geautomatiseerde productielijn van IIBO.
Er zit weinig verbetering in de bouwvooruitzichten voor het nieuwe jaar. Dat blijkt uit een bevraging van de Confederatie bouw en uit de recentste bouwbarometer van Bouwunie. Bovendien kende de bouw een valse start door de quarantainemaatregelen.
Met een score van -14,13 blijft de score van de UNIZO KMO-Barometer 20200 Q4 net als in de voorbije kwartalen onder 0. Het aandeel negatieve gestemde ondernemers en kmo’s is 14,13 procentpunt groter dan het aandeel positief gestemde.
In 2016-2017 was 64% van de nieuw gebouwde woningen in Vlaanderen nog een flat. VCB heeft de laatste jaren echter een keerpunt kunnen vaststellen, want momenteel worden opnieuw relatief meer huizen gebouwd.
Vlaanderen en Nederland worden op het vlak van infrastructuur met dezelfde uitdagingen geconfronteerd. Zo dateert de infrastructuur in belangrijke mate van na de tweede wereldoorlog en bevindt die zich daardoor aan het einde van zijn levenscyclus.
De Europese verhuurvereniging ERA (European Rental Association) heeft een CO2-calculator gelanceerd voor bouwmaterieel. Het online hulpmiddel is gratis te gebruiken en stelt gebruikers in staat om duurzame keuzes te maken.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.