Online magazines

17 februari 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
Ontdek de voordelen van kleidakpannen als gevelbekleding
Kleidakpannen kunnen niet alleen op daken worden toegepast, ook als gevelbekleding bieden ze technische en architecturale voordelen. Op die manier combineren ze immers de voordelen van een lichte gevelbekleding met een gekende plaatsingstechniek.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Kleidakpannen kunnen niet alleen op daken worden toegepast, ook als gevelbekleding bieden ze technische en architecturale voordelen. Op die manier combineren ze immers de voordelen van een lichte gevelbekleding met een gekende plaatsingstechniek.
Ongeveer 75 jaar geleden zag in Salzburg het allereerste ‘Prefa’ dakelement het levenslicht. Terwijl dat element toen speciaal was ontwikkeld voor de Oostenrijkse berghutten, zijn er in de loop der jaren heel wat daksystemen bijgekomen.
Gevelbekleding als alternatief voor de klassieke gevoegde buitenmuur verleent een gebouw een vriendelijke, authentieke uitstraling. De charme van materialen als hout, natuursteen of metaal geeft een gebouw vaak een specifieke identiteit mee.
Een primer heeft als functie minerale ondergronden geschikt te maken voor het bekleden met een koudklevende waterdichting. Dit ongeacht het om een gemetselde muur gaat met bakstenen of betonblokken, een wand in gegoten beton, prefab-betonplaten, blokken in kalkzandsteen ...
Een goed gemetselde, steenachtige gevel of muur wordt de dag van vandaag vaak voorzien van een decoratieve eindlaag. In sommige gevallen omdat er gebreken weggewerkt moeten worden, maar meestal vanwege de esthetische meerwaarde.
De Ceuster nv uit Lommel wordt dit jaar 35 en is, met de tweede generatie aan het stuur, een bouwkraanbedrijf in volle groei. De Limburgse werfleverancier staat bekend voor haar service op vlak van transport en plaatsing van snelmontage- en torenkranen.
Wil ook jij genieten van uitzonderlijke saloncondities op bedrijfsvoertuigen én op de hoogte blijven van de laatste acties? Klik dan snel verder en ontdek hoe ook jij kan profiteren van extra saloncondities op jouw volgende bestel- of bedrijfswagen!
Vooral in crisistijden is het een must dat iedereen binnen uw bedrijf zijn vakkennis blijft uitbreiden om op onzekere dagen toch met creatieve oplossingen te kunnen komen. Deel daarom maximaal dit GRATIS ONLINE MAGAZINE met uw collega's en wapen u met extra kennis om deze crisis te lijf te gaan.
De bouwsector blijft een aantrekkelijke sector voor startende bedrijven. In 2020 startten in Vlaanderen 10.356 nieuwe bouwondernemingen. Dat zijn er 895 meer dan in 2019, een stijging met 9,5% en een verdubbeling ten opzichte van 2017.
Na een jarenlange teruggang is het aantal vergunningen voor woningrenovaties in Vlaanderen opnieuw aan het stijgen. Maar tegelijk stelt de VCB vast dat er nog een lange weg te gaan is vooraleer er echt sprake zal zijn van de verhoopte renovatiegolf.
Aannemer en interieurbouwer Babo uit Brugge is gestart met de renovatie van zijn vestiging in Brugge. De gebouwen, die dateren uit de jaren 50, zullen worden opgeknapt en herschikt.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.