Online magazines

12 mei 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
Het hoe en waarom van spouwankers
De voor­bije jaren ging de isolatiedikte in crescendo, naar gemiddeld zo’n 15 cm. Maar dat heeft zo ook zijn impact op spouwankers en isolatiebevestigingen en hun plaatsing. Zij moeten er immers over waken dat de stabiliteit van de muur gegarandeerd blijft, zonder de kwaliteit en efficiëntie van de isolatie in het gedrang te brengen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
De voor­bije jaren ging de isolatiedikte in crescendo, naar gemiddeld zo’n 15 cm. Maar dat heeft zo ook zijn impact op spouwankers en isolatiebevestigingen en hun plaatsing. Zij moeten er immers over waken dat de stabiliteit van de muur gegarandeerd blijft.
De Dobbit SCHRIJNWERK AWARDS zetten ook in 2021 het vakmanschap van de schrijnwerkers in de kijker. Deze prestigieuze awards belonen opnieuw schrijnwerkers en interieurbouwers voor de realisatie van een bijzonder project.
Ook al maken de schroeven maar een klein deel uit van de constructie, ze zijn cruciaal om het geheel in stand te houden. Producten en technieken zijn constant in ontwikkeling waardoor de schroeven mee evolueren.
De Belgische Cementnijverheid kondigt haar ‘Cement & beton Roadmap 2050’ aan voor een circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050!
2020 was ook het jaar van een wereldpremière voor de bouwsector. In Westerlo (provincie Antwerpen) printte ‘Kamp C’ (provinciaal centrum voor Duurzaamheid en Innovatie in de bouw) in één stuk een woning van ongeveer 90 vierkante meter in beton.
De bouwsector recht haar rug na een moeilijk coronajaar. Uit de meest recente bouwbarometer van Bouwunie blijkt dat de orderboeken bij de bouwkmo’s en zelfstandigen weer beter gevuld zijn. Toch is de sector ongerust.
In Brussel worden alle stijlen vermengd in een creatieve kakafonie. Twee grafische ontwerpers met een voorliefde voor de Brusselse architectuur ontwierpen een site om de mooie plekjes in Brussel te delen.
Hoe staat u zelf tegenover circulair bouwen? Was uw bedrijf al betrokken bij circulaire projecten? Beantwoord 6 vragen en WIN een keramische barbecue ter waarde van 359 EUR. Deze vragen nemen slechts 2 minuten van uw tijd in.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.