Online magazines

20 september 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN

Modulaire houtskeletbouw maakt circulaire economie mogelijk

120pxModulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat, die geprefabriceerd worden in het atelier van de fabrikant. Vervolgens worden ze ter plaatse gekoppeld en verder afgewerkt tot één gebouw. De toepassingen van deze techniek laten zich breed vertalen: van de vele een- en tweepersoonshuishoudens, tot ook bijgebouwen, aanbouwingen, modules voor zorginstellingen en scholen …

Bouwwerven zijn vaak ruw terrein waarop manoeuvreren met klassieke vrachtwagens geen sinecure is. Constructeurs ontwikkelden daarom speciale werfvrachtwagens die nog meer tegen een stootje bestand zijn en met 6x6- of 8x8-aandrijving zich op het slechtste terrein kunnen wagen. Door de groeiende toegankelijkheid van werven en oplossingen zoals stalen matten zijn het nu vooral semiwerfvoertuigen die zich het meest populair maken.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

15% minder arbeidsongevallen op Belgische bouwwerven

Van Der Spek winnaar Matexpo Innovation Award

Arden Equipment winnaar Matexpo Green Award

DOKA winnaar allereerste Matexpo Safety Award

Meer nieuws

MODULAIRE HOUTSKELETBOUW MAAKT CIRCULAIRE ECONOMIE MOGELIJK

Modulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat, die geprefabriceerd worden in het atelier van de fabrikant. Vervolgens worden ze ter plaatse gekoppeld en verder afgewerkt tot één gebouw.
Volledig artikel lezen

START MET RAMEN VERKOPEN DANKZIJ RAAMWINKEL PRO

Raamwinkel PRO wil iedere bouwprofessional helpen om ramen te verkopen én te plaatsen. Met een brede waaier aan diensten wil Raamwinkel ervoor zorgen dat alle vaklui, actief in ruwbouw tot binnenafwerking, over de nodige kennis beschikken om meer omzet te realiseren.
Volledig artikel lezen

VRACHTWAGENS VOOR DE WERF STEEDS LICHTER, VEILIGER EN COMFORTABELER

Door de groeiende toegankelijkheid van werven en oplossingen zoals stalen matten winnen semiwerfvoertuigen aan populariteit. Bovendien laat dit segment zich ook kenmerken door heel wat snufjes en comfort die we gewend zijn in personenwagens.
Volledig artikel lezen

NIEUW ZAAGBLAD MET MEER STABILITEIT, MEER MOGELIJKHEDEN EN MEER DUURZAAMHEID

160pxHet nieuwe zaagblad E-Cut Carbide Pro BiM-TiN met Starlock-houder zorgt voor meer stabiliteit en corrosiebestendigheid. Door de hardmetalen vertanding, samen met de TiN-coating, kan het zaagblad ook doorheen geharde schroeven, spijkers en gehard metaal gaan, alsook invallend zagen in hout, kunststof en abrasieve materialen.
Lees meer

MATEXPO 2019 MISSCHIEN ÉÉN VAN DE BESTE EDITIES OOIT

Op zondag 15 september, onder een stralende zon, stond de teller op 39.778 bezoekers voor de 38e editie van Matexpo. Een lichte daling ten opzichte van 2017, maar over één ding waren de exposanten het alvast eens: de kwaliteit van de bezoekers was nog nooit zo hoog.
Lees meer

LECOT ON TOUR OP 11 OKTOBER IN DE NEKKERHAL TE MECHELEN

160pxOp vrijdag 11 oktober 2019, van 10 tot 22 uur, moet je in de Nekkerhal in Mechelen zijn. Er zullen opnieuw ruim 70 leveranciers aanwezig zijn om je bij te staan met raad en daad over ons complete gamma en in het bijzonder over de recentste evoluties en nieuwigheden.
Volledig artikel lezen

EXPERT DAY BRENGT DÉ SPECIALISTEN 'COMMUNICATIE IN DE BOUW' SAMEN IN GENT

Hoe vind je als bouwprofessional geschikt personeel? Waar blijft de uniforme BIM-taal? En hoe kan virtual reality jouw klanten helpen? Dat en veel meer tijdens de Expert day 'Communicatie in de Bouw' die Pixii - Kennisplatform Energieneutraal Bouwen op donderdag 10 oktober organiseert in Gent.
Lees meer

STEENZAGERIJ PETERS OVERGENOMEN EN OMGEDOOPT TOT 'MASTERSTONE'

Op 1 juli 2019 nam Bjorn Gubbels (Betonagglomeraten Gubbels/Masterbloc) Steenzagerij Peters over, specialist in stijlvolle bouwelementen in natuursteen. Met de overname veranderde ook de naam van Steenzagerij Peters naar MasterStone.
Lees meer

BOUWBEDRIJF [BAU] VESTIGT HOOFDZETEL IN 200 JAAR OUDE HOEVE

Het Brasschaatse bouwbedrijf [bau] bracht onlangs zijn kantoren onder in de oude hoeve Het Zant aan de Miksebaan in Brasschaat. Met respect voor de erfgoedwaarde van het pand onderging enkel de binnenkant een grondige renovatie.
Lees meer

BOUW WERKT MEE AAN VERKEERSVEILIGE SCHOOLOMGEVING VIA CHARTER WERFTRANSPORT

Met het nieuwe schooljaar staat ook een veilige schoolomgeving opnieuw in de belangstelling. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft samen met de Vlaamse overheid, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en de bouwsector een online charter uitgewerkt waarmee steden en gemeenten het werfverkeer in de buurt van scholen in goede banen kunnen leiden.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Modulaire houtskeletbouw maakt circulaire economie mogelijk

Werfvrachtwagens steeds lichter, veiliger en comfortabeler

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.