Online magazines

29 april 2020 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

CIRCULAIR BOUWPROCES VRAAGT OM SLIMME BOUWSYSTEMEN
Innovatieve bouwsystemen dringen zich op om de efficiëntie van het bouwproces te verhogen en de next step tot circulair bouwen te zetten. Met 3 keynote sprekers en 7 interactieve workshops focust het digitaal kennisevent BuildUp op digitalisering en standaardisatie als stap naar circulair bouwen.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager
Sterk inzetten op het geven van kansen aan scholieren via stages, vakantie­werken en deeltijds onderwijs om op die manier de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Dat is de strategie van Woestenborghs Bouwbedrijf uit Merksplas.
Onvoldoende ontvangst van de mobiele netwerken binnen een gebouw, of nog erger, helemaal geen ontvangst ... Iedereen kent het wel, met de nodige frustraties tot gevolg: geen e-mails, vastgelopen downloads en afgebroken gesprekken.
Innovatieve bouwsystemen dringen zich op om de efficiëntie van het bouwproces te verhogen en de next step tot circulair bouwen te zetten. Deze digitale editie van BuildUp biedt u een unieke kans om voorsprong te nemen in het circulaire ontwerp-, bouw- en renovatieproces. Ontdek ...
Tijdens het digitale kennisevent BuildUp toont Herman van Bolhuis (Bouwlab R&DO) op 19 mei 2020 welke impact nieuwe technologieën hebben op de rol van diverse actoren binnen het circulaire bouwproces.
Gedurende 3 jaren bogen een cluster van een 60-tal bedrijven zich over de vraag op welke wijze principes van de industriële wereld kunnen worden geïmplementeerd in de bouw. Tijdens BuildUp slaat Luc François (Wtcb) op 19 mei de brug tussen industrialisatie van de bouw en het circulair gedachtengoed.
Tijdens BuildUp maken Elke Meex en Arianne Acke in een virtuele sessie van 1,5 uur (met pauze) de deelnemers wegwijs in het gebruik van TOTEM, de Belgische tool om de milieu-impact van gebouwen en gebouwelementen te berekenen over hun volledige levenscyclus
Ondanks de hoge, onafgebroken activiteitsgraad tijdens de lockdown verwachten bouwprofessionals dat hun omzet sterk zal dalen.
79% van alle bouwbedrijven die hun activiteiten gestaakt hebben, overweegt een heropstart, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw waaraan 555 bouwondernemingen hebben deelgenomen.
De Confederatie Bouw, Bouwunie, Fema en de Algemene Centrale (ABVV) hebben een protocolakkoord afgesloten. Hiermee zorgen de ondertekenaars voor een veilige heropstart van de bouwactiviteiten.
Al sinds het begin van de coronacrisis is de bouwhandel de klanten blijven bedienen, steeds met een strikte naleving van de hygiënische maatregelen (afstand houden, handen wassen, contactloos handelen, mondmaskers dragen enz.).
Op woensdag 15 april 2020 kondigde de Belgische federale regering bij monde van haar eerste minister Sophie Wilmès de geleidelijke hervatting van de economische activiteiten van het land aan vanaf 3 mei aanstaande. De cementsector staat volledig achter dit initiatief.
In 2019 dienden Bouwunie en Nelectra, samen met Unizo, Boerenbond en nog 6 andere bij Unizo aangesloten sectororganisaties, hun gezamenlijk verzoekschrift tot vernietiging van de zogenaamde 'bijkluswet' in bij het Grondwettelijk Hof.
Als ondernemer investeer je in nieuwe producten, diensten, productieprocessen. Maar hoe bescherm je die het best? In deze workshop overloopt Hans Haagdorens (bedrijfsadviseur van VLAIO) de verschillende beschermingsvormen en geeft een inkijk in de verschillende databanken.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.